Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili Kocabıyık, vatandaşların sorunlarını dinledi

Bayram öncesi vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İzmirlilerin kişisel sorunlarının yanı sıra kentle ilgili problemlerden yakındığını belirterek, “Çocuklarımızı İzmir’de tutamıyoruz....

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram öncesi vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İzmirlilerin kişisel sorunlarının yanı sıra kentle ilgili problemlerden yakındığını belirterek, “Çocuklarımızı İzmir’de tutamıyoruz. İzmirli Başbakanımız var, o bir şeyler yapsın, İzmir’i kurtarsın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Ramazan Bayramı öncesi arife gününü İzmirli vatandaşlara ayırdı. Kocabıyık, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda saat 10.00’dan 15.00’a kadar vatandaşlarla tek tek görüşerek, sorunlarını dinleyip notlar aldı.
Amaçlarının vatandaşların sorunların yerinde çözüme kavuşturmak olduğunu belirten Kocabıyık, partili olan ya da olmayan her kesimden insanın kapılarını çaldığını söyledi. Gelen vatandaşların iş, okul gibi problemlerini ileterek yardım istediklerini anlatan Kocabıyık, hemen sorunla ilgili ellerinden geldiği kadar ilgili kurumlarla bağlantıya geçerek, taleplerini çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.
“İnsanlar mutsuz”
Kimi vatandaşların sadece bayramlaşmak için geldiğini dile getiren Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, kimi vatandaşların da Suriye politikasından ve İzmir’in mevcut sorunlarından yakındığını belirtti. Vatandaşlarda sorunlarına Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte çözüm bulunması umudu olduğunu belirten Kocabıyık, “Temelde vatandaşlarımız İzmir ile ilgili hep duyageldiğimiz şeyleri tekrar ediyorlar. İzmir ile ilgili işsizlik sorunlarından yakınılıyor. Gelen aileler ‘Çocuklarımızı tutamıyoruz İzmir’de’ diyor. Öte yandan kentsel dönüşüm çok büyük bir problem olarak görülüyor. Kentsel dönüşüm olmadan İzmir ne bir şehir olarak güzelleşecek ne başka bir şey olacak. İnsanlar mutsuz bu durumdan. Çevre sorunları var, trafik sıkıntıları. İnsanlar İzmir’in içine kapanık bir süreç yaşadığını ve bunun bir an önce değişmesi gerektiğini belirtiyor. Ve en önemlisi de ‘İzmirli Başbakanımız var, o bir şeyler yapsın, İzmir’i kurtarsın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.
“İzmir’de güzel gelişmeler de var”
Vatandaşların ilettikleri sorunlar hakkında haklı olduklarını, yerel yönetimlerin İzmir’de büyük hamleler yapamadığını vurgulayan Kocabıyık, şunları söyledi:
“Onlara bazı güzel gelişmelerin de var olduğundan ve olmaya devam edeceğini hatırlatıyorum. Örneğin İzmir-İstanbul Otoyolu projesi bitti aşağı yukarı, köprü açıldı. Bu çok tarihi bir gelişme. Bir taraftan da İzmir’i Anadolu’nun derinliklerine bağlayan hızlı tren çalışması var. O da Afyon’u geçti. O da 3-3,5 saatte Anadolu’nun derinliklerine bağlanacak. Bir taraftan da havayolu ve karayoluyla İstanbul’a bağlanacak. Açıkçası önümüzdeki dönemde yani 1-2 sene sonra İzmir hem Türkiye’nin batısıyla karayolu üzerinden bağlanacak. Hem de hızlı trenle Orta Anadolu ve Doğu Anadolu ile irtibatlanacak. Bu şu demektir; bugün vatandaşlarımızın da şikayet ettiği işsizliğe, hareketsizliğe, bu şehrin bilinen sıkıntılarına çözüm olacak. Çünkü bu projeler beraberinde sadece insan getirmeyecek ekonomi de getirecek.”
35 proje ile bin 414 proje
Başbakan Binali Yıldırım’in İzmir milletvekili olması ve İzmir’in sorunlarını çok iyi bilmesi sebebiyle de İzmir’in şanslı olduğunu kaydeden Kocabıyık, Yıldırım’ın İzmir için ürettiği 35 proje ile 1414 projenin de uygulanmasının hız kazanacağını dile getirdi. Bu projelerin hızlanmasının İzmir’in bazı sorunlarının çözümü anlamına geldiğine dikkat çeken Kocabıyık, “Bunların hızlanması demek; işsiz gençlere iş demektir, İzmir’in alt yapısının güçlenmesi demektir. İzmir’in dış dünya ile daha iyi ilişkiler kurması demektir. Dolayısıyla bunları bir bütün olarak ele aldığımız zaman gelişmeler aslında iyi yönde, ümit verici. İzmir’in geleceğini ben çok parlak görüyorum. Başbakan Binali Yıldırım ile İzmir’in talihi açılıyor. Binali Bey rüzgarını hissettiren bir insan. Başbakanımızın herhangi bir yerle ilgilenip de ihya olmayan bir Türkiye parçası yok. İzmir hayali de vardı. İzmir hayali önce proje 35 olarak somutlandı, sonra da 1414 proje yaptı. Bu şehir için yaptı. Bunların İzmir için uygulandığını düşündüğünüz zaman bu şehir dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olur” dedi.
“İzmir yıllarını hovardaca harcamş”
Ramazan ayı boyunca gecekondu mahallerinde iftar ve sahur yaptıklarını da anlatan Kocabıyık, insanların kötü koşullarda yaşadığını ve bu anlamda kentsel dönüşümün mutlaka bir an önce yapılması gerektiğine işaret etti. Kocabıyık, “İnsanlar İzmir gibi bir yerde çok kötü şartlarda yaşıyorlar. Gece sahurda Limontepe tarafındaydık. Hala şoktayız. Çevresel şartlar felaket. İzmir gibi bir yerde, dağ köy değil buralar şehrin içi. Çok kötü ve sağlıksız şartlarda yaşıyorlar. Bir an önce bu şehrin çok radikal şekilde kentsel dönüşüm yapması lazım. Modern sağlıklı şehir parçaları oluşturması lazım. İzmir’in çok işi var. Maalesef İzmir, yıllarını boşuna ve hovardaca harcamış” dedi.
“Başbakan bayramlaşacak ve dönecek”
Başbakan Binali Yıldırım’ın bayramın birinci günü İzmir’de olacağını hatırlatan Kocabıyık, Yıldırım’ın sadece İzmir’e bayramlaşma için geleceğini başka bir programı olmayacağını vurgulayarak, şunları söyledi.
“Başbakanımız çok kritik bir evrede göreve geldi. Hem iç meseleler, terörle mücadele sürüyor hem de uluslararası dış politikaya dair problemlerin yoğun olduğu bir dönemde başbakan oldu. Rusya ve İsrail ile tekrar ilişkileri normalleştiriyoruz. Suriye ile ilgili yeni gelişmeler kapıda, Avrupa ile ilişkiler kritik bir evreden geçiyor. Tam bu noktada bayram girdi araya. Alsında ben biliyorum ki Başbakanımızın kendi acil işleri dışında ayıracağı bir saati yok. Şu anda İzmir’e de ayıracak bir saati yok. Ama çok büyük bir jest yaptı İzmir’e ve bize. Sadece bayramlaşmak için gelecek, bayramlaşacak ve dönecek. Bu İzmir’e olan vefa borcunu, vefa hissinin bir sonucu. Bu şekilde İzmirlilere ve İzmir’in bir başbakanı olarak nasıl değer verdiğini de göstermek istiyor sanıyorum. Çok ince bir jest İzmir için ayrıca.”
Yapılan uygulamadan oldukça memnun kalan vatandaşlar, Kocabıyık’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.