Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili İle HDP Milletvekilleri Arasında ‘Kadın’ Polemiği

Genel Kurul’da kadın polemiği yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Cumhurbaşkanımızın da, AK Parti’nin de durduğu yer modernlik içinde, kamusal hayatın içindeki kadındır, ailenin temel direği de kadındır” dedi.AK...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genel Kurul’da kadın polemiği yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Cumhurbaşkanımızın da, AK Parti’nin de durduğu yer modernlik içinde, kamusal hayatın içindeki kadındır, ailenin temel direği de kadındır” dedi.
AK Parti milletvekilleri ile HDP milletvekilleri arasında polemik yaşandı. AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ile Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım arasında tartışma çıktı.
Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek, "Annen, eşin, kızların var. Bütün kadınlara yönelik söylüyorum. Bizim yarım olduğumuz, tam olduğumuz konusunda karar verme konusunda bu kadar fütursuzca açıklamaları reddediyoruz ve bütün kadınları da bu düşüncede buluşmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kıyamete kadar bu savaş devam edecek’ dediğini ifade eden Beştaş, “’Doğurun, biz öldürelim’ bu anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Hiçbir şey Cumhurbaşkanı söyledi diye gitmez, bu savaşı bitirmektir görevimiz, meclisin görevidir. Buna siyasi çözüm aramaktır” şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, “İnsan eğer kıyamet hükümleri ile kıymet hükümlerini karıştırırsa, kendi gördüğü rüyasını gerçek sanır, aklına geleni konuşur. AK Parti Türkiye’nin modernleşmesinde 15 yıldır çok önemli rol oynadı” diye konuştu.
Bostancı, kadınların şehirlerde daha çok istihdam imkanı bulduğunu, kamusal hayata daha çok katıldığını ifade ederek, “Sosyolojik realiteler değil, sizin kendi hikayeniz içindeki ideolojik bakış ilgilendiriyor. Kimsenin kadını kafes arkasına hapsettiği yok. Eskiden derlerdi ya, ‘Gericiler kadını kafesi arkasına hapsetmeye çalışıyorlar.’ Cumhurbaşkanımızın da, AK Parti’nin de durduğu yer modernlik içinde, kamusal hayatın içindeki kadındır, ailenin temel direği de kadındır” dedi.
AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma devam edince, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan oturuma 5 dakika ara verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.