Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili Dedegil, STK Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Beykoz’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Alev Dedegil, kaos beklentisi içerisinde olan grupların olduğunu ifade ederek, ileri demokrasinin önemine dikkat...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Milletvekili Dedegil, STK Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
Beykoz’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Alev Dedegil, kaos beklentisi içerisinde olan grupların olduğunu ifade ederek, ileri demokrasinin önemine dikkat çekti. Programa katılan Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı Ali Talip Özdemir ise Türkiye’de koalisyon kültürünün oluşmadığına dikkat çekerek, “Ne olur azimli ve kararlı olun tek bir partiyi iktidara getirin” dedi.
AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Alev Dedegil, Beykoz’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Programa Dedegil’in yanı sıra eski Çevre Bakanı ve ANAP Eski Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.
“KAOS BEKLENTİSİ İÇİNDE OLAN GRUPLAR VAR”
AK Parti Milletvekili ve AK Parti Birinci Bölge Milletvekili adayı Alev Dedegil, HDP’nin Türkiye siyaseti yapmasının arkasında AK Parti’nin aldığı risklerin ve uyguladığı demokratik politikaların olduğunu kaydetti.
Dedegil, Türkiye’de bazı grupların kaos beklentisi içinde olduğunu belirterek, “Biz suyun akmadığı, çöpün toplanmadığı, yolun olmadığı ve havanın kirli olduğu, bu hizmetleri yapmak için bir avuç iyi insanın sürekli çabaladığı ama sistemin bir türlü izin vermediği sürekli, ekonomik ve siyasi kriz ürettiği yıllardan buraya geldik. Yani eğer bir 13 yıl ise burada konuşmamız gereken ben gayet iyi hatırlıyorum. 2002’de biz iktidara geldiğimizde bu ülkenin yıllık milli geliri 230 milyar dolardı. Yüzde 40’tan biraz daha aşağıda bir enflasyon bu 13 senede 830 milyar dolara çıktı. Enflasyon tek haneli rakamlara veya işte 9-10 civarında bu sene malum sebeplerle seyretti” şeklinde konuştu.
“İLERİ DEMOKRASİYİ ÇOK ÖNEMSEDİK”
“Siyasi krizin de şu an da oluşturulmaya çalışılan kaosun da ekonomik krizin de bu ülkeye faturasının maddi ve manevi faturasının olduğunu gayet iyi biliyorum” diyen Dedegil, “Bunları yaşayarak buralara geldik. O yüzden bu partiyi kurarken de beş şeyi çok önemsedik. Ben biliyorum millet de bunları çok önemsiyor. Bunların başında ileri bir demokrasi geliyor. Bakın parti kurulurken çok değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi henüz partinin resmi kuruluşu olmadan özellikle doğu ve Güneydoğu’da ziyaretlerde bulunurken, orada kendisini tek bir şey söyleniyordu. OHAL’i yani Olağanüstü Hal’i kaldırın bize yeter, biz size minnettar oluruz deniyordu. Bu 13 yıllık süreç içerisinde sadece OHAL kalkmadı birçok demokrasi, özgürlüğe dair hem uygulamaya dair hem yasal mevzuata dair çok ileri adımlar atıldı” ifadelerini kullandı.
Bugün meydanlarda demokratik ortamın oluşmasının AK Parti’nin attığı adımlarla mümkün olduğunu dile getiren Dedegil, “Eğer bugün meydanlar bütün bu çalışmaların önünü açmış olan tüm bu özgürlüklerin ve demokrasinin arkasında bedel ödemek pahasına durmuş olan bir siyasi partiye meydanlarda birileri çok rahat konuşup da hareket edebiliyorsa, işte bu ortama borçlular. Bu çok önemli bir şey. Bölgelere sıkışmış, marjinal siyasetler küçük grupların küçük yerel aktörlerin oluşturduğu siyasetleri yapanların eğer bugün biz Türkiye partisiyiz diye siyaset yapmalarının önünü açıldıysa, bu AK Parti’nin aldığı riskler ve uyguladığı politikalar sonucundadır. Yani bu birinci ve çok önemli ayağın içerisinde demokratikleşme yani Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı, yasal mevzuat değişiklikleri, dernekler yasası. Ben bunları anlatmaya kalksam çok uzun sürer. Sizler zaten bunları biliyorsunuz. Çok yakından takip ediyorsunuz” dedi.
TURGUT ÖZAL’IN DAVA ARKADAŞI ÖZDEMİR’DEN ‘TEK PARTİ’ VURGUSU
Türkiye’nin ilk Çevre Bakanı olan ve eski ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, konuşmasında Türkiye’de koalisyon kültürünün olmadığına dikkat çekti. Özdemir, rahmetli Özal’la çalıştıkları dönemde koalisyonu denediklerini fakat vatandaşın bundan zarar gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Arkadaşlar ben 4 dönem belediye başkanlığı yaptım. Yani 16 yıl. Parlamentoda 2 dönem bulundum. İlk Çevre Bakanlığı ve bir de Anavatan Partisi Genel Başkanı oldum. En son da orada noktayı koydum ve bıraktım. Şimdi bir vatandaş olarak hem işte Hazreti Mevlana’yı gönlümüzde yaşatma gayret edip ama bir memleket sevdalısı olarak bir ülke sevdalısı olarak olaylara bakmaya çalışıyorum. Bu 9 günü ne olur çok iyi değerlendirin. Söylediğim gibi ben hiçbir partinin mensubu değilim. Ama Allah rızası için yapacağınız atacağınız her adım fevkalade önemli. Ülkemizin geleceğini tayin edecek bu karar. Sizler kanaat önderleri olarak çok önemli yerlerde bulunuyorsunuz. Sizin sözleriniz, sizin tutumunuz fevkalede önemli. Sizlere ben hiçbir zaman bir partinin propagandasını yapmak istemiyorum. Sadece 33 yıl bu ülkede idareci olarak bir fiil bulunmuş bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum. Bizim ülkemiz koalisyon kültürüne henüz alışmamış bir ülke. Biz koalisyonu beceremiyoruz. Bir araya gelip şu ülkeyi, çok denedik 33 yılda. Rahmetli Özal’la birlikte bundan sonra gelen dönemlerde baktık ki, iki üç parti bir araya gelip ortak karar almada çok sıkıntı çekiyor. Ekonomi, dolayısıyla vatandaşımız kaybediyor. Ben sadece onu söylemek istiyorum. Ne olur azimli ve kararlı olun bir tek partiyi iktidara getirin. Hepimizin birinci görevi bu olmalı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.