Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili Adayı Mehdi Eker: “Türkiye’nin İstikrara İhtiyacı Var”

AK Parti Milletvekili adayı Mehdi Eker, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimin kader seçimi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin etrafında ateş çemberi var ve bu ateş çemberinden Türkiye’yi korumak ve Türkiye’nin içinde barış ve huzuru...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Milletvekili adayı Mehdi Eker, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimin kader seçimi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin etrafında ateş çemberi var ve bu ateş çemberinden Türkiye’yi korumak ve Türkiye’nin içinde barış ve huzuru tesis etmek için Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var” dedi.
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı ve eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 15 Ekim’de yapılan Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Ümraniye Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Eker’in yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Salona geldiği sırada büyük bir coşku ile karşılanan Eker, masaya oturduğunda ise engelli çocukların ilgisiyle karşılaştı. Bir süre çocuklarla sohbet eden Eker, çocukların ellerinden öperken, bazı çocukları da kucağına alarak sevdi ve fotoğraf çektirdi.
"ENGELLİLERE AYRILAN SOSYAL YARDIMLAR ARTTIRILDI"
Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte kürsüye gelerek bir konuşma yapan Eker, “Engellilere ayırdığımız sosyal yardım kaynağını artırdık. Eskiden tabii Türkiye istikrarsızdı ve Türkiye bu hizmetlere ne para ayırabiliyordu, ne de bu engelli kardeşlerimize dönük herhangi bir tasavvura sahipti. Biz hem bu tasavvuru ortaya koyduk, hem kaynak aktardık ve sosyal yardımı evde kalan engelliler için 4 buçuk milyar liraya çıkardık” dedi.
Atılan adımları yeterli görmediğini ve yeni adımlar atacaklarını seçim beyannamesine de değinerek ifade eden Eker, “Bu attığımız adımları yeterli görüyor muyuz? Hayır. Atacağımız adımlar var mı? Elbette var. Biz Allah’ın izni ile Türkiye’yi 2002-2015 yılları arasında 13 yıl AK Parti olarak istikrar içerisinde yönettik, bu istikrarın 1 Kasım’dan sonra da devam etmesi, bütün vatandaşlarımız için olduğu gibi, engelli kardeşlerimiz için de inşallah yeni hizmet alanları, yeni hizmet projeleri, yeni destekler ve bunlarla alakalı politikalar, projeler getirecektir. Biz gerek engellilerin bakımı, gerek eğitimi ve gerekse istihdamına dönük desteklerimizi sürdüreceğiz. Geçen hafta Sayın Başbakanımız, seçim beyannamemizi Ankara’da açıkladı. Orada engellilere dönük özel bir bölüm var” şeklinde sözlerini sürdürdü.
"TÜRKİYE’NİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR"
1 Kasım’da yapılacak seçimin kader seçimi olduğunu vurgulayan Eker, “Bütün vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, daha müreffeh ve hayatın, medeniyetin imkanlarından daha fazla istifade edecek şekilde projelerin hayata geçmesi, Türkiye’nin istikrar içerisinde yönetilmesine bağlıdır. 1 Kasım, Türkiye’nin kader seçimidir. Türkiye’nin etrafında ateş çemberi var ve bu ateş çemberinden Türkiye’yi korumak ve Türkiye’nin içinde barış ve huzuru tesis etmek için Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. İstihdam için de Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye’de barışın sağlanması, yeni reformların yapılması, istihdam yaratılması, gençlere, işsizlere, yaşlılara, engellilere dönük daha çok projelerin hayata geçmesi, Türkiye’nin istikrar içerisinde yönetilmesine bağlıdır. Onun için Türkiye 1 Kasım seçimini bir kader seçimi olarak değerlendiriyor” diye konuştu.
Eker, programın sonunda engelli vatandaşlara baston dağıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.