Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti milletvekili aday adayı görme engelli salondan atıldı iddiası

AK Parti’nin Sivas’ta düzenlediği aday tanıtım toplantısında ilginç bir olay yaşandı. Görme engelli Fatih Karabağ, programın başlamasını beklerken bir anda dışarı çıkartıldığını öne sürdü. Partinin milletvekili aday adayı...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti milletvekili aday adayı görme engelli salondan atıldı iddiası
AK Parti’nin Sivas’ta düzenlediği aday tanıtım toplantısında ilginç bir olay yaşandı. Görme engelli Fatih Karabağ, programın başlamasını beklerken bir anda dışarı çıkartıldığını öne sürdü. Partinin milletvekili aday adayı da olan 30 yaşındaki Fatih Karabağ, olanlara bir anlam veremezken kendisine yapılan muameleye tepki gösterdi.

7 Haziran seçimleri için aday olarak belirlenen isimleri Sivas kamuoyuna tanıtmak amacıyla bir program düzenlendi. Programa milletvekili aday adayları da davet edildi. Görme engelli Fatih Karabağ da program için salona geldi.
Milletvekili aday adayı da olan Karabağ, salonun ön sırasında bir yere oturdu. Bir süre sonra partililerin isteği üzerine yerinden kaldırılarak, salonun küçük ve dar olması nedeniyle kendisine yer bulunamayacağı gerekçesiyle salondan çıkartıldığı ileri sürüldü.

Görme Engelli Fatih Karabağ, duruma tepki gösterdi. Yara bandı satarak geçimini sağladığını ve partinin milletvekili aday adayı olduğunu belirten Karabağ, şunları söyledi: "Dışarı çıkardılar, böyle bir şey olmaz, ‘Vatan, Millet, Sakarya’ diyorlar, bizi dışarı atıyorlar. Milletvekili aday adayıyım, yara bandı satıyorum, olur mu böyle. Allah’tan korkun, benim hakkım var, bendekinin de hakkı var. Ben hakkımı istiyorum, eğer hakkımı vermezlerse haram ediyorum böyle bir şey olmaz ya. AK Parti aday adayıydım. Yara bandı satıyorum.
Sığmıyorlarmış, dar geliyormuş orası, onun için beni dışarı çıkardılar. Böyle bir şey var mı, yazık, günah, Allah’tan korkun. Görme engelliyim, beni dışarı çıkartmayın dedim ona rağmen attılar. Yapacak bir şey yok. Oturacak bir şey bulamıyorlar bana. Milletvekili aday adayıydım. Yaratılanı Yaradan’dan dolayı seviyorum. Herkesi seviyorum. Herkesi sevdiğim için bunlar başıma geliyor. Böyle bir şey var mı yahu?"

BAKAN YILMAZ, TEK PARTİ DÖNEMİNİ ELEŞTİRDİ

Görme engelli Karabağ, daha sonra ayrılarak evinin yolunu tuttu. Karabağ'ın gitmesinin ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın salona girmesiyle program başladı.

Bakan Yılmaz, isim vermeden CHP dönemindeki tek parti zihniyetini eleştirdi. Nazım Hikmet, Nihal Atsız ve Bediüzzaman gibi birçok insanı suçsuz yere hapislere attığını ifade eden Yılmaz, "Bizim seçmen çok iyi bilir; rahmetli Erbakan konuştu diye, Tayyip Erdoğan da şiir okudu diye mahkum ettiler. Bunların demokrasi anlayışı bu." görüşünü savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.