Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, 19 Ekim’de yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde yeniden İlçe Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Namlı, 7 yıllık siyaset hayatında her zaman yaptıklarıyla anılacaklarını...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, 19 Ekim’de yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde yeniden İlçe Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Namlı, 7 yıllık siyaset hayatında her zaman yaptıklarıyla anılacaklarını kaydetti.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, Merkez İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yeniden aday olmayacağını açıkladı. Namlı, 2011 yılının Şubat ayında Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığı siyaset hayatında, 2014 yılının Aralık ayında partisinin teveccühüyle Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildiğini belirterek, “O günden bugüne kadarda Allah’ın izniyle alnımız açık bir şekilde görevimi yapmaya çalıştım. 7 yıl içerisinde gece gündüz demeden, uyku uyumadan çalıştık. Son 4 yıl içerisinde 3 tane genel seçim, 1 tane yerel seçim,1 tane referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere 6 tane seçim geçirdik. 6 seçimin 4’ünde İlçe Başkanı olarak görev yaptım, diğer ikisinde de Yönetim Kurulu üyesi olarak bulundum. Yerel seçimlerde de 4,5 ay boyunca hiç dur durak demeden gece gündüz çalıştım. Merkez İlçe Başkanı olduktan sonra kongrede bir söz vermiştim. Yüzde 60 oy oranıyla aldığımız partimizin oyunu koruyabilirsek veya yükseltebilirsek Kastamonu’da 3 milletvekilini de kazanabiliriz dedik. Bunu yapmak içinde 19 mahallede, 178 köyde adım atmadık yer bırakmayacağımızı söyledik. AK Parti’nin öncesini ve sonrasını ilimizin en ücra köşesindeki vatandaşımıza bile anlatacağımızı belirttik. Hizmetlerimizi, vatandaşlarımıza sahada dokunarak anlatacağımızı, adım atmadık yer bırakmayacağız demiştik. Gerçek milliyetçiliğin vatandaşı hakir görerek değil, Türkiye’nin adını dünyaya duyurarak, gerçek halkçılığında vatandaşın evine ayakkabıyla girerek değil, vatandaşın evine diz çöküp çorba içerek onlarla olacağımızı ve çalışmalarımızı anlatacağımızı söylemiştik. Bu yolda da her seçimde de 178 köyde ve 19 mahallede adım atmadık yer bırakmadık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla beraber çalıştık, sonuç itibariyle bir başarı geldi ve Kastamonu’dan 3 milletvekilini kazandık. Belediye Başkanlığınızı kazandık. Daha önceden Kastamonu’ya yeteri kadar gelmeyen yatırımlar, son dönemlerde adeta ilimize akmaya başladı. Geri kalmış Kastamonu, bu yatırımlarla atağa geçti. Kastamonu Havalimanı, Ilgaz Tüneli gibi hayal edilen projeler bitirilerek bizim dönemimizde açmak nasip oldu” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının kongresinin 29 Ekim’de yapılacağını söyleyen Namlı, “Partimizin kongre süreci başladı. Yaklaşık 1,5 aydır kongre sürecine girdik. Merkez İlçe Başkanlığının kongresi de 29 Ekim’de yapılacağı açıklandı. Bu 7 yıllık siyaset hayatımı Merkez İlçe Başkanı olarak devam ettirmeme kararı aldım” diye konuştu.

Devam etmeme kararının partisiyle veya herhangi bir şekilde şahsıyla bir ilgisinin olmadığını ifade eden Namlı, “Bir nevi virgül koyuyorum. Yoksa partimize duyduğumuz aşkta, çalışmak şevkinde veya siyasi hayatında, davamıza hizmette en ufak bir metal yorgunluk yok. Bizde metal yorgunluk olmadığına bütün Kastamonu şahittir. Benim, 7 yıldan beri AK Parti’yi hiçbir şekilde kendi menfaatlerim doğrultusunda kullanmadığımı bilir. Genel Başkanımız Mustafa Ataş, şöyle bir açıklama yapmıştı. Kimliğini AK Parti ile kazanan değil, selam alıp vermesini bilenleri yönetici seçiniz demişti. Ben kendi şahsıma selam alıp vermesini bilen, kimliğimi AK Parti’de kazanmayan birisiyim Allah’a şükürler olsun” şeklinde konuştu.

Kendisinin hiçbir zaman görev istemediğini veya yönetim kuruluna alınmasını talep etmediğini belirten Namlı, “Kimsenin peşinden koşmadım. Arkadaşlar teveccüh gösterdiler, sağ olsunlar önce bizi yönetim kuruluna aldılar, ardından da partimizin teveccühüyle Merkez İlçe Başkanlığına layık gördüler. Güzel günlerimiz oldu. Allah’a şükür aldığımız görevlerimizi layıkıyla yerine getirdim ve şuanda da bırakma kararı aldım” dedi.

Bazı kriterlerin konuşulduğuna açıklık getiren Namlı, “Allah’a şükür kimse bana FETÖ’cü diyemez. 15 Temmuz’da meydana çıkan ilk insanlardan birisiydim. Geçmişimizde en ufak bir leke yok. AK Parti ile şimdiye kadar hiçbir şekilde menfaatimiz veya bir ilişkimiz olmadı. Kimse bu konuda bir iddia da bulunamaz. Biz, davamızı sahada yaptık, harita başında, kafede bazı evlerde siyaset falan yapmadık. Davamızı sahada, evlerde, köylerde teravihimizi ve yatsı namazlarımızı köylerimizde kılıp, milletimizin gönlüne girdik. Zaten caddedeydik, yine caddede olacağız” ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe Başkanlığı görevi boyunca yanlışları düzeltmek için çaba gösterdiğini ve gördüğü hataları da muhataplarına söylediğini belirten Namlı, şöyle konuştu: “Ben, her zaman vatandaşın işi görülsün diye birileriyle kötü oldum veya hatalarını haykırdım. Eğer benim 2019 yılı için bir hesabım olsaydı hiçbir şeye karışmazdım. Benim 2019 gibi bir hesabım yok. B u yüzdende gördüğüm yanlışları söyledim. Ama 2019 yılı için hesap yapanlara da bakacağız ki o hesapları tutmayacak. Ben, hiçbir zaman hesap yapmadım, harbi olarak siyasetimi yaptım, vatandaşın işinin görülmesi içinde elimden gelen gayreti gösterdim. Her zaman davama ve partimize sahip çıkacağım, üzerime düşün bir görev olursa da yapmaya hazırım. Ben, fitne üretmeden devamlı çalıştım, işime baktım. Bana, 7 yıllık siyaset hayatımda şimdiye kadar destek olan herkese teşekkür ediyorum, minnet ve şükranlarımı sunuyorum”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.