Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti kurucularından Yalçınbayır: Meclis defolu, ayıplı kanun üretiyor

AK Parti’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye’nin ‘yaptım, oldu, bitti’ yasalar ile yönetildiğini söyledi. Türkiye’de büyük bir kanun enflasyonu bulunduğunu belirten Yalçınbayır,...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye’nin ‘yaptım, oldu, bitti’ yasalar ile yönetildiğini söyledi. Türkiye’de büyük bir kanun enflasyonu bulunduğunu belirten Yalçınbayır, “Meclis kanun üretimi fabrikası halinde ve Meclis; defolu, ayıplı mal, ayıplı hizmet, ayıplı kanun üretiyor. Biz bu ayıptan kurtulmadıkça biz Cumhuriyet'in 100. yılını, önümüzdeki yılları biz hukuk içinde, huzur içinde, güvenlik içinde zor geçiririz.” dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Yalçınbayır, cumhurbaşkanına örtülü ödenek ve istihbarat toplama yetkisi verilmesi ile iç güvenlik paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son zamanlarda Meclis kanun yapma şeklinin apaçık hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunun altını çizen Yalçınbayır, “Bunları takip etmek izleyebilmek zor. Düzenleyici etki analizleri yapılmıyor. Kamuoyunun bilgilendirilmesi bağlanmıyor. Kamuoyunun katılımı sağlanmıyor. Ben yaptım oldu, bitti yasaları ile Türkiye yönetiliyor. Bu iyi bir yönetişim tarzı değil. Seçime yönelik süreçlerde her yasama döneminde buna benzer olaylar yaşandı.” şeklinde konuştu.

“MECLİS DEFOLU, AYIPLI MAL, AYIPLI HİZMET, AYIPLI KANUN ÜRETİYOR”

Son yasaların torba yasa şeklinde yapıldığını ve kamuoyunda yetirince tartışılmadığını kaydeden Yalçınbayır, “Bakanlar Kurulu’ndan geçmeden aşırma sureti ile sanki kendileri yapmış gibi milletvekilleri veriyor ama arkasında Bakanlar Kurulu var. Bunlar etik değerler ile bağdaşmıyor. Bu şekilde kanun yapma olmaz. Türkiye’de şuanda yaklaşık 15 bine yakın kanun var. Bu kanunların son zamanlarda büyük bir kısmı torba kanun şeklinde yapılıyor. Bu kanunların sosyal, ekonomik ve siyasal hayata yansımalarına baktığınızda milyonlarca ihtilaf var. Bu ortam bunu yaratıyor. Yok kanun, yap kanun, anlayışı ile Türkiye yönetiliyor. Büyük bir kanun enflasyonu var. Meclis kanun üretim fabrikası halinde ve Meclis bu üretimini defolu, ayıplı mal, ayıplı hizmet, ayıplı kanun üretiyor. Biz bu ayıptan kurtulmadıkça biz Cumhuriyet'in 100 yılını, önümüzdeki yılları biz hukuk içinde, huzur içinde, güvenlik içinde zor geçiririz.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE HEDEFLERİNİ YAKALAMAKTA ZORLANACAK”

Yalçınbayır açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Bu parlamento iyi hizmet üretmiyor. Yürütme iyi hizmet üretmiyor. Yargı iyi hizmet üretmiyor. Böylesine kötü üretimin olduğu bir yerde huzuru, barışı, ilerlemeyi sağlamak zordur. Türkiye hedeflerini yakalamakta zorlanacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.