Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de FETÖ temizliğinin kriterleri belli oldu

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, parti içinde olması muhtemel FETÖ’cüleri, 17-25 Aralık sürecini baz alarak belirleyeceklerini ve buna göre gerekeni yapacaklarını açıkladı.AK Parti Genel Merkezi tarafından 81 il teşkilatına...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, parti içinde olması muhtemel FETÖ’cüleri, 17-25 Aralık sürecini baz alarak belirleyeceklerini ve buna göre gerekeni yapacaklarını açıkladı.
AK Parti Genel Merkezi tarafından 81 il teşkilatına gönderilen genelge ile parti ve AK Parti’li belediyelerde FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunanların, darbe girişimine destek verenlerin arındırılması istendi. Genelge kapsamında, AK Parti İzmir İl Teşkilatı da çalışmalarına başladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ ile para trafikleri olan, onların okullarına giden ve aralarında toplantı yapanların belirleneceğini söyledi.
17-25 Aralık süreci baz alınacak
FETÖ’cülerin her siyasi partiye sızmış olabileceğini, bir örgüt halinde her yere girdiklerini ifade eden Delican, 17-25 Aralık sürecinin ardından yapı ile yol almaya devam eden kişileri belirleyeceklerini dile getirdi. “Varsa böyle insanlar gerekeni yapacağız” diyen Delican, “Bunları bulup çıkarmak hem teşkilatlarımız açısından hem de bizim açımızdan önemli. Devletin bütün kurumlarına sızdıkları gibi siyasi partilere de sızmışlar” dedi. Parti içinde olması muhtemel FETÖ’cülerin büyük bir sayıda olmayacağını belirten Delican, 17-25 Aralık sürecinde bu kişileri zaten büyük ölçüde temizlediklerini, parti olarak bu yapı ile bağlantılı olabilecek kişileri yeniden gözden geçireceklerini kaydetti.
“Partililerle ilgili az şikayet var”
AK Parti Genel Merkezi’nin kriterleri olduğunu vurgulayan Delican, “17-25 Aralık sürecinin ardından onların okullarına devam eden, para trafikleri olan, kendi aralarında toplantı yapanlara dikkat edilecek” diye konuştu. Delican, daha çok kurumlarda çalışanlara yönelik şikayetler geldiğini, partililerle ilgili bu yönde çok az şikayet olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.