Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner:

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Cezaevlerinde resmi sıfatım dolayısıyla örgütsel aidiyetlerine bakılmaksızın herkesle görüşüyor olmamızı söylemem Kılıçdaroğlu’na tam destek anlamına gelmediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın,...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Cezaevlerinde resmi sıfatım dolayısıyla örgütsel aidiyetlerine bakılmaksızın herkesle görüşüyor olmamızı söylemem Kılıçdaroğlu’na tam destek anlamına gelmediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti hareketimizin lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi sözlerine yönelik bir cevap mahiyetinde asla değildir” dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Metiner, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun alt komisyonu Cezaevleri Komisyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, komisyon faaliyetleri kapsamında cezaevlerini incelediklerini ve örgüt aidiyetlerine bakmaksızın bütün tutuklu ve hükümlülerle görüştüklerini ifade etti. Metiner, “Komisyon Başkanı sıfatıyla gittiğimde, o cezaevinde yatan herkesle ilgilenirim. İşlemiş oldukları suçlar, örgütsel aidiyetleri bizi hiçbir şekilde ilgilendirmez. Biz yargı makamı değiliz, biz kimsenin işlediği suçlarla ilgili kararlar veren insanlar değiliz” ifadelerin kullandı.
“ÖRGÜTSEL AİDİYETİ NE OLURSA OLSUN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERLE GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Metiner, örgütsel aidiyeti ne olursa olsun tutuklu ve hükümlülerle görüşmeye devam edeceklerini vurgulayarak şunları kaydetti:
“İnsani, ahlaki temelde yapmış olduğum bu açıklamamı; Cumhuriyet Halk Partililer sanki ben Cumhurbaşkanımıza cevap gibi, AK Parti politikalarımızın dışında şeyler söylüyormuşum gibi algılayıp, yansıtmaya çalıştılar. Bir basın açıklamasıyla duyurdular, çok çirkin bir üslupla Mehmet Metiner’den Kılıçdaroğlu’na tam destek başlığıyla, sözlerimi çarpıtarak, sundular. Kılıçdaroğlu’na hiçbir şekilde destek vermem. Cezaevlerinde resmi sıfatım dolayısıyla örgütsel aidiyetlerine bakılmaksızın herkesle görüşüyor olmamızı söylemem Kılıçdaroğlu’na tam destek anlamına gelmediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti hareketimizin lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi sözlerine yönelik bir cevap mahiyetinde asla değildir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun çatışmada yaralanan teröristleri ziyaretini eleştirdiğini belirten Metiner, “Biz cezaevlerine resmi görevimiz gereği ziyaret ettiğimiz kişilerle ilgili olarak konuştuk. İkisi birbirinden son derece farklıdır. AK Parti milletvekili olarak ben de çatışmada yaralanmış bir teröristi hastanede ziyaret etmem, ziyaret edilmesini de teröre destek olarak değerlendiririm. Ben Cumhuriyet Halk Partililer gibi devletin terörle mücadelesini Kürt halkının soykırımı olarak takdim eden insan değilim. PKK’lı teröristlere arka çıkmak için devleti bölgede katliam yapmakla suçlayan bir insan değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin teröre ve teröriste nasıl destek verdiğini ve yataklık yaptığını, terör odaklarına nasıl şemsiye sağladığını biliyoruz” şeklinde konuştu.
“LİDERİMİZİN DEDİĞİ BİZİM DEDİĞİMİZDİR”
Metiner, şunları kaydetti:
“Liderimiz ne demişse, liderimizin dediği bizim dediğimizdir. Liderimizden gayrı mühalazaları olan insanlar değiliz. Liderimizin söylediği söz doğrudur. Bir çatışma esnasında siz bir yaralı teröristi ziyaret ediyorsanız, siz o teröriste ve onun mensup olduğu terör örgütüne yardım ve yataklık ediyorsunuz demektir. Kılıçdaroğlu ve partisi de bunu zaten sıkça yapıyor. Benim sözlerimin Kılıçdaroğlu’ra tam destek diye sunulması beni son derece rahatsız etmiştir. Kılıçdaroğlu aynı karenin içinde görünmekten de, aynı parantezin içine girmekten de son derece rahatsızlık duyan bir insanım. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın buna karşı çıkarız. Ama şiddet, tehdit içeren tepkiler olursa, demokratik siyaset adına karşı çıkarız. Umarım ilkeli ve dürüst tutumumuzdan Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcüleri de gerekli dersi çıkarırlar. Onlarda ilkeli davranırlar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.