Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İstanbul Milletvekili Kan:

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, “2 Mayıs 1999’da da İç tüzükte başörtüsüyle ilgili yasak yoktu, bugün de yok. Onunla ilgili net bir tavır var. O gün yapılanla bugün arasında zihniyet değişikliği var” dedi.AK Partili...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, “2 Mayıs 1999’da da İç tüzükte başörtüsüyle ilgili yasak yoktu, bugün de yok. Onunla ilgili net bir tavır var. O gün yapılanla bugün arasında zihniyet değişikliği var” dedi.
AK Partili Kan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Merve Kavakçı’nın yaşadıklarını anlatan Kan, Kavakçı’nın yaşadığı olayı travma olarak nitelendirerek, Kavakçı olayının hak ihlallerinden bir tanesi olduğunu ifade etti. Kan, başörtülü kadına seçilme hakkının 7 Haziran seçimleriyle verildiğini sözlerine ekledi.
Kan, Meclis’te istediği kıyafet ile girebileceğini savunup savunmadığına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: “Dini olarak değil, insanların kılık kıyafetinde özgür olması gerektiğine inanıyorum. 2 Mayıs 1999’da da İç tüzükte başörtüsüyle ilgili yasak yoktu, bugün de yok. Onunla ilgili net bir tavır var. O gün yapılanla bugün arasında zihniyet değişikliği var.”
Anayasa Komisyonunda HDP’li kadın milletvekillerinin şiddete maruz kaldığı iddiasına ilişkin olarak Kan, şunları söyledi:
“HDP’li kadınlar diye bir ayrım yok. Meclis’te hiç hoş olmayan tablolar yaşıyoruz. Anayasa Komisyonunda Fatma Benli ve ben arbedenin arasında kaldık. Diğer kadın milletvekillerimizle beraber hem kendimizi korumaya çalıştık hem de diğer milletvekillerine destek olmaya çalıştık. Şiddetle hiçbir şey çözülmez. Ama hassas süreçlerden geçiyoruz. Bu süreçte bize düşen artan tansiyonu düşürmeye çalışmaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.