Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının “13. İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı” Afyonkarahisar’da Başladı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda “hodri meydan” çıkışını değerlendirerek, “Özellikle teröre kol kanat germiş, adeta terörün sesi haline...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda “hodri meydan” çıkışını değerlendirerek, “Özellikle teröre kol kanat germiş, adeta terörün sesi haline gelmiş olan malum siyasi partinin milletvekillerinin inşallah hızlı bir şekilde dokunulmazlıkları kalkar” dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığının “13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Afyonkarahisar’da başladı. Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Temurci, sorular üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
Toplantının detayları ile ilgili bilgiler veren Başkan Temurci, “Afyonkarahisar’da önümüzde ki bir yılı teşkilatımızla değerlendirme adına buradayız. İki seçim geçirdik. Altı aydır İstanbul teşkilatları olarak kendi eylem planımızı bir yıllık faaliyetlerimizi planladık. İnşallah kurucularımızla, milletvekillerimizle, İstanbul teşkilatında ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız bütün yönetimlerimizi, Belediye Başkanlarımızla Afyonkarahisar’da bir istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu istişare toplantımızın amacı aslında hem coğrafyamız da hem ülkemizde olup bitenleri çok yakinen ilgilendiriyor. Daha önce de buna benzer kamplar yaptık. Ama bu kampın bizim için çok farklı bir anlamı var” diye konuştu.
“BİR ANDA BU FEZLEKE DOSYALARI GÖRÜŞÜLSÜN VE DOKUNULMAZLIK DOSYALARI KARARA BAĞLANSIN”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ki “hodri meydan” çıkışını da değinen Başkan Temurci, “Özellikle terör olaylarının devam etmesi, terör olaylarına bağlı olarak Türkiye de siyasetin yeniden şekillenmesi, herkesin tarafını tayin etme, millet adına, bayrak adına, vatan adına ve bütün bu coğrafyada ki zulümleri durdurma adına artık bu ülke de yeni bir siyaset dilinin de gelişmeye başladığına şahit oluyoruz. Onun için özellikle Genel Başkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili hodri meydan demesini biz çok anlamlı ve önemli buluyoruz. Burada önemli olan biz Türkiye’de yeni bir anayasayı konuşurken, biz Türkiye’de terörün bitirilmesini konuşurken birilerinin halen bu ülke de farklı tartışmaların içerisinde olmasını anlamlı bulmuyoruz. Dolayısıyla burada özellikle teröre kol kanat germiş, adeta terörün sesi, partisi haline gelmiş olan malum siyasi partinin o yapı içerisinde ki halen milletvekili olan insanların mutlaka ve mutlaka çok acil bir şekilde fezlekelerinin meclise gelme süreci başlatıldı. İnşallah bunların hızlı bir şekilde dokunulmazlıkları kalkar. Dokunulmazlıkların kalkması konusunda bekleyen dosyalarda meclise gelir. Ama bunlar meclisimizi meşgul etmeden hepsi bir anda gelsin. Meclis meşgul olmasın. Bir anda bu fezleke dosyaları görüşülsün ve dokunulmazlık dosyaları karara bağlansın.”
“BUNU BİZİM KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Dokunulmazlıkların kaldırılmasında “kürsü dokunulmazlığı” detayının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Temurci, “Ama burada şunu özellikle ifade etmek lazım, milletvekillerimizin tabii ki kürsü dokunulmazlıkları çok önemli. Burada özellikle son dönemde bu tartışmaların içerisine niye girdik. Düşünebiliyor musunuz Ankara’da cinayetler işleniyor, terör işleniyor, vatandaşlarımız ölüyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak orada o teröristin taziye evine gitmek ya da terörü destekleyen ve o teröristlerin bu ülke de adeta bir özgürlük savaşçısı olarak birileri tarafından anlatılmış olması Türkiye’de 78 milyonu derinden yaralamıştır. Dolayısıyla buna bu ülkenin mutlaka bir dur demesi lazım. Bu ülkenin yüzde 52 oy ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’na her türlü hakareti yapacaksınız, kimin eli kimin cebinde belli olmayacak ve bu ülke de yeniden siyaseti ve bu ülkenin geleceğini dizayn etme adına adeta ’Erdoğan gitsin de AK Parti batsın da bu ülke ne olursa olsun’ feveranların da bulunacaksınız. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bugün de inşallah istişare toplantısında hem terörü hem yeni anayasayı hem önümüzde ki dönem teşkilat içi çalışmaları kardeşlerimizle paylaşıp önümüzde ki dönemde İstanbul siyasetinde teşkilatlar olarak, uygulayacağımız programlar olarak inşallah yeni bir yola çıkmış olacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Temurci’nin açıklamasının ardından başlayan toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İStanbul Milletvekili Burhan Kuzu da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.