Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Heyeti Bingöl’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum milletvekili Murat Yıldırım, sınır ötesi operasyonların süreceğini belirtti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum milletvekili Murat Yıldırım, sınır ötesi operasyonların süreceğini belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Niğde milletvekili Erdoğan Özegen ve Sinop milletvekili Mehmet Ersoy ile birlikte Bingöl’e geldi. Kentteki sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlarla görüşmelerde bulunan heyet, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi.
Burada konuşan Yıldırım, bölgede yolların kesildiğini, araçların yakıldığını, halkın kalkan olarak kullanıldığını, PKK’nın vatandaşlara, “Evlerinizi açık bırakın gerekirse biz bu evleri kullanalım” dediğini, haraç aldığını ve sözde mahkemeler kurarak, vatandaşları yargıladığını öğrendiklerini belirterek, bölgede ciddi sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Türkiye’nin bölgede lider ülke olmasının birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Yıldırım, “Bunun üzerine terör örgütünü devreye koydular. Terör örgütü, kendilerine alan bırakıldığını düşünerek, bölgede baskı yapmaya başladı” dedi.
“90’LAR ALGISI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR”
PKK’ya yönelik başlatılan operasyonların devam edeceğine dikkat çeken Yıldırım, “Bu hareketin en önemli göstergesi, devletin şefkatli elini ortaya koyduğu gibi kudretli elini de ortaya koyarak milletin huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak için bunları yapmıştır. Bu hareketle 1990’lı yıllara dönülecek imajını vermek, bu algıyı ortaya koymak, kamuoyunda yanlış algılara vesile olmak doğru değildir. Bu söylemler de kesinlikle olmayacak. Biz daha fazla özgürlükler, daha fazla insan hakları, daha fazla refah, daha fazla insanların mutluluğunu sağlamak için çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.
“HUZURU SAĞLAYACAĞIZ”
Sınır ötesi operasyonların da devam edeceğine işaret eden Yıldırım, şu ifadelerde bulundu:
“Elbette Suriye ve Irak sınırında yaşananlar Türkiye’yi etkilemektedir. Bunlar Türkiye’de elbette her kesimi etkiyor. Türkiye üzerinde oynanacak oyunlara da Türkiye de izin vermeyecektir. Düşünceniz, diliniz ne olursa olsun bu birlikteliğimizi sürdürdüğümüz vakit daha da büyüyeceğiz. Bunu fark eden egemen güçler, yerli işbirlikçileriyle, terör örgütleriyle birleşerek Türkiye üzerinden oyunlar oynamaktadırlar. Bu oyunu bozacak olanlar bizleriz, sizlersiniz. Birlikte hareket etmemizdir. Bunun içinde bunlara fırsat verilmeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, millet olarak, devlet olarak, hükümet olarak bu işbirliğine karşı olacağız ve huzuru sağlayacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.