Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Kılıçdaroğlu’nu Eleştirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bakalım tanıkken ifade vermeyen Kılıçdaroğlu, sanıkken ifade verecek mi? Hep birlikte göreceğiz” dedi.Turan, AK Parti Grubu’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Turan, Kılıçdaroğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bakalım tanıkken ifade vermeyen Kılıçdaroğlu, sanıkken ifade verecek mi? Hep birlikte göreceğiz” dedi.
Turan, AK Parti Grubu’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Turan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yönelik olarak, “Kılıçadroğlu’na şunu sormak istiyorum; eğer biz başkanlığı savunuyorsak, Meclis’in kürsünde, değişik toplantılarda başkanlık sistemini veya başka toplantılarda başkanlık sistemini savunuyorsak bizi infaz mı edecek? Naziler’in yaptığı gibi gaz odasına mı atacak? Nasıl bir tedbirle kan dökerek bu konudaki başkanlık sistemi talebimizi yok edecek. Bu anlaşılır bir şey değil. Türkiye’nin en büyük sorunu muhalefet sorunu. Keşke daha sağduyulu, suretle meselelere yaklaşan, demokratik usulleri benimsemiş bir muhalefet olsa da ülkemizde çok daha hızlı seyir alabilsek. Biz başkanlık sistemini savunuyoruz. Buna ‘evet’ demeyebilirsiniz, ama bunun karşılığında Meclis varken, usuller varken, teamülü varken bu ülkenin kuralları, yerleşik içtihatları varken kan dökmekten bahsederseniz, önce size yazıklar olsun deriz. İkincisi, CHP herhangi bir parti değil, Mustafa Kemal’in partisi. Bu ülkeyi kuran, bu ülkeyle yön veren insanların oluşturduğu parti. Bu kadar demokratik ölçülerin dışında konuşmasının, bir hafta küfürle, tehditle anlıyor olmasının en çok CHP’ye zararı var. CHP kurulları, seçmenleri bu konuda tavır alır, bir an önce özür mü diler, konuşmayı revize mi eder, onu bekliyoruz kendisinden” ifadelerini kullandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin olarak Turan, “Bu tarz ifadeleri Türk Ceza Kanunu’na göre bir suç teşkil ediyor. Ümit ediyorum bu yargılama yapılır. Bakalım tanıkken ifade vermeyen Kılıçdaroğlu, sanıkken ifade verecek mi? Hep birlikte göreceğiz” dedi.
CHPye ‘tarihi bir uyarı’ olduğuna ilişkin soru üzerine Turan, “Kan ifadesi kullanılıyor. Demokratik ortamda siyaset yapan bir genel başkan ‘kan’ ifadesi kullanıyor. Bunun bir tane revizesi olur. Yanlış kullandım, özür dilerim demesi gerekir. Yoksa, hak ettiği dilden cevap vermeye gidilirse bu ülkede başka bir tablo oluşur. Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’nin yetkililerini sağduyulu olmaya ve revize etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Turan, “AK Parti’nin resmi söylemi, Türkiye’nın daha hızlı ilerlemesi, Türkiye’nin geleceği için, istikrarının bozulmaması için öngördüğümüz sistem başkanlık sistemidir. Biz başkanlık sistemini savunuyoruz. Bunun içinde hep çalışacağız. Meclis’te sayımız belli, milletvekillerinin bu konudaki yapabilecekleri belli. Biz Anayasa’da bize verilen haklar çerçevesinde başkanlık sistemini gelmesi için sonuna kadar savunacağız. Bu ülkenin geleceği ardına başkanlık isteminin faydalı ve yararlı olduğuna inanıyoruz. Eğer başkanlık sistemini uzun yıllar hayata geçiremeyeceksek, Türkiye’nin reel tablosuna uygun ara formüller olabilir” diye konuştu.
Partili cumhurbaşkanına ilişkin olarak ise Turan şu değerlendirmeyi yaptı:
“Kendi iddiamızdan vazgeçmiyoruz. Başkanlık sisteminden vazgeçmiyoruz. Ancak Meclis tablosundaki genel havaya baktığımızda fiili durumun bir anda resmileşmesi, adını verecek olan partili cumhurbaşkanını tartışmak istiyoruz. İddiamız başkanlık sistemidir. Ara formül, geçici olarak Türkiye’nin siyasi atmosferinin artık başkanlık’tan öte konuları konuşması gerektiğini düşündüğümüzden dolayı bir an şu işin adını koyalım. Bizim örnek olarak sunacağımız Anayasa’ya tümüyle beraber Meclis’e getireceğiz. Partili cumhurbaşkanı tartışmak istiyoruz. Meclis takvimi el verirse biz bu tarz daha az gündem olacak, daha rahat uzlaşı sağlanacak konuları getirmek istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.