Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir. Karar verilmesi lazım. Başbakanımız liderlere bilgi verdi. Mesele candır. Siyasal kulislerin konusu yapmayı uygun bulmuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir. Karar verilmesi lazım. Başbakanımız liderlere bilgi verdi. Mesele candır. Siyasal kulislerin konusu yapmayı uygun bulmuyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, TBMM’de gazetecilere açıklama yaptı. Turan, yüreklerinin Afrin’de Mehmetçikle beraber olduğunu belirterek, "Meclisin açıldığı ilk gün ilk gündemde hükümet adına bir Bakanımız Afrin ile ilgili Meclisimizi bilgilendirecektir" ifadelerini kullandı.

Turan, Meclis’te Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) görüşülmesine ilişkin, "KHK’ları usule uygun şekilde görüşülmesini istiyoruz. 15 KHK’nın beşi daha önce görüşüldü, görüşülmeyen 10 KHK var. Bunu başından beri talep ediyoruz, ancak zamandan dolayı muhalefetin de adım atması gerekiyor. KHK’lar bin 500’e yakın maddeden oluşuyor. Bu yüzden ortak bir akılla değerlendirelim, usule uygun şekilde görüşelim dedik, bu teklifimizi ilettik, uygun karşılandı. Meclis açılınca önce hükümetimizin bilgilendirilmesi, sonra o hafta olur, sonraki hafta olur, KHK’ların ele alınması Meclis gündemimiz bu olacak. ’Makul görüşelim’ diyoruz. Meclisi 6 ay bir yıl boğarsak, Meclise haksızlık etmiş oluruz. Zamanlama konusunda diğer partilerle konuşacağız, bir ortak yol bulmaya çalışacağız. KHK’ların görüşülmesini istiyoruz diğer partilerden de destek istiyoruz. KHK’ları görüşmemek eksiklik değil ama görüşülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Afrin operasyonu hakkında da konuşan Turan, "Afrin ya da milletimizin duasıyla ’Zeytin Dalı’ adıyla başlattığı operasyonu eleştirilerle değerlendirmeyi doğru bulmuyorum, siyasi zeminde tartışmayı doğru bulmuyorum. Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir. Karar verilmesi lazım. Başbakanımız liderlere bilgi verdi. Mesele candır. Siyasal kulislerin konusu yapmayı uygun bulmuyorum" değerlendirmesini yaptı.

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ’gazilik’ unvanı verilmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın Gezi meselesinden tutun da tüm dünyanın takdir ettiği demokrasinin fedaisi olarak gördüğü birisidir. 15 Temmuz’da silahlara karşı nasıl durduğu, milletiyle beraber sabaha kadar nasıl değerlendirdiğini biliyor. Bizim gönlümüzde Erdoğan zaten gazidir. Metin beyin şahsi kanaatidir" diye konuştu.

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Filistinli Yasama Meclisinden milletvekillerinin kendilerini ziyaret ettiklerini belirterek, bir dizi görüşmelerde bulunduklarını ifade etti. Turan, "Ülkemiz Filistin davasının yanında yer alıyor. Filistinlileri bütün uluslararası platformlarda sözcülüğünü yapıyor, destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Turan, üç milletvekilinin İsrail’in izin vermediği için Filistin’de kaldığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.