Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “AK Parti Kongrelerinde sadece Genel Başkan değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da belirleniyor. Çünkü, bu millet yetkiyi sadece AK Parti’ye veriyor” dedi.AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “AK Parti Kongrelerinde sadece Genel Başkan değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da belirleniyor. Çünkü, bu millet yetkiyi sadece AK Parti’ye veriyor” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’ye yazılı açıklama yaparak cevap verdi. Muş, CHP Sözcüsü Böke’nin Başbakan Binali Yıldırım için ‘Atanmış Başbakan’ sözlerini kullandığını hatırlatarak, “Bu, CHP Sözcüsü iyi bilsin ki bizim Genel Başkanımız AK Parti’ye oy veren bu aziz millet ve büyük kongre delegelerimiz seçmiştir. CHP’liler şunu anlamıyor; AK Parti Kongrelerinde sadece Genel başkan değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da belirleniyor. Çünkü, bu millet yetkiyi sadece AK Parti’ye veriyor”ifadesini kullandı.
Kasetle Başkan değiştiren bir partinin bin 405 delegenin oyuyla Genel başkan seçen bir partiyi anlamalarını beklemediklerini söyleyen Muş, CHP sözcüsünün Anayasa’yı da bilmediğini iddia etti ve Anayasa’nın 104. Maddesini örnek gösterdi.
CHP Sözcüsünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara hakaret ettiğini iddia ettiğini belirten Muş, bunun bir iftira olduğunu söyledi.
Muş şunları kaydetti:
“Sayın CHP sözcüsü; sen bize ve Cumhurbaşkanımıza kadın hakları dersi vermeye kalkacağına, önce kadın bakanımıza hakaret eden genel başkanına edep ve ahlak dersi ver. Geçmişte kadın bakanımıza hakaret eden genel başkanına tek laf söyleyemeyen CHP Sözcüsünün şimdi kadın hakları edebiyatı yapması nasıl bir ikiyüzlülüktür! Bizim de tasvip etmediğimiz bir olay üzerinden hem Kılıçdaroğlu’nun hem de CHP Sözcüsü’nün ’Kendi güvenliğimizi kendimiz alırız’ yaklaşımı da CHP’nin sokağı kışkırtma çabalarının ürünüdür. Zaten Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı yaptığı saatlerde Can Dündar ’Özsavunma’ twiti atarak bu çağrıya destek vermiştir. İktidarı sandıkta değil de sokakta arayan CHP, münferit bir olay üzerinden yine sokağı kışkırtmaya çalışıyor ve aklınca kaos oluşturmaya uğraşıyor. İktidarı sandıkta değil de, sokakta arayan CHP avucunu yalar. Yani HDP’nin Özsavunma stratejisine destek verenler de Gezi’deki gibi hüsrana uğrar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.