Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: “3 bin ailenin hürriyetini kaybettiği durumun düzenlenmesi”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, cinsel istismar suçu ile ilgili düzenlemeye ilişkin, “Önergede net ifade ediliyor; cebir yani zorla, tehdit ederek, hile veya iradeyi etkileyen bir başka neden olmaksızın yani cebirle, tehditle, herhangi...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, cinsel istismar suçu ile ilgili düzenlemeye ilişkin, “Önergede net ifade ediliyor; cebir yani zorla, tehdit ederek, hile veya iradeyi etkileyen bir başka neden olmaksızın yani cebirle, tehditle, herhangi bir etkenle, ilaç, içecek olabilir, o kuralların dışındaki konuları düzenleyen ve 3 bin ailenin hürriyetini kaybettiği durumun düzenlenmesi” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Türk Ceza Kanunu’nda cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme hakkında Elitaş, “Hukuk normu çerçevesinde değerlendirirsek, kamuoyunun ifade ettiği gibi tecavüze uğramış insanların evlendikleri takdirde bunların tecavüz eden kişiyi kurtaran bir durum şeklinde ifade ediliyor. Önergede net ifade ediliyor; cebir yani zorla, tehdit ederek, hile veya iradeyi etkileyen bir başka neden olmaksızın yani cebirle, tehditle, herhangi bir etkenle, ilaç, içecek olabilir, o kuralların dışındaki konuları düzenleyen ve 3 bin ailenin hürriyetini kaybettiği durumun düzenlenmesi. Bu konuyu eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu metinlerinden incelediğiniz takdirde Araştırma Komisyonundaki arkadaşlarımız mağdur ailelerin olduğunu ve yasal düzenleme ile mağduriyetin giderilmesi yönündeki kanaatlerin olduğunu görüyoruz. Dün akşamdan beri bilgi kirliliği ve istismar ile konu üzerine gidilmeye çalışılıyor" dedi.
Elitaş, 3 bin ailenin mağdur olduğunu söyleyerek, “Tecavüzcüleri, çocuk istismarcılarını kurtaran bir düzenleme olmadığını ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Başkanlık tartışmasına ilişkin soruya Elitaş, “Ümit ediyoruz ki, bir an öce Milliyetçi Hareket Partisi değerlendirmesi yapar tekrar eleştirilerini, görüşlerini bildirip son mutabakata varırlar. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Metni bize gönderirseniz, değerlendirelim’ dediğinde umutlanmıştık. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu başkanlık sistemi ile ilgili düzenlemelere samimi olarak değerlendirip, katkı sağlayacaklarını, eleştirilerini ifade edeceklerini söylerlerse, görüşmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Grup Başkanvekili arkadaş ‘anahtar deliği kadar aralık bırakmayacağız gelirler çay kahve içerler’ söylemini dedikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne gitmenin uygun olmadığı kanaatindeyiz, Eğer Cumhuriyet Halk Partisi halkın önüne gidecek bir Anayasa değişikliği teklifine halkı önüne gitmesine engel olmazsa iyi olur diye düşünüyoruz. Son karar milletin kararı olacaktır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüne inanıyorsak, bu milletin iradesini ‘evet ‘ dememiz ve bu milletin iradesine saygı duymamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.