Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan: "Yanlış yapmak isteyen askere millet ’dur’ dedi"

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ankara Ve İstanbul'da Yaşanan Darbe Girişiminin Ardından Çanakkale'de Yaptığı Açıklamada, "yanlış Yapmak İsteyen Askere Millet 'dur' Dedi" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 03:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 03:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkan Vekili Turan: "Yanlış yapmak isteyen askere millet ’dur’ dedi"
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ankara ve İstanbul’da yaşanan darbe girişiminin ardından Çanakkale’de yaptığı açıklamada, "Yanlış yapmak isteyen askere millet ’dur’ dedi" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale iskele meydanında toplanan vatandaşlara hitap etti. Turan, "Bugün tarihi bir an yaşıyoruz. Bugün çocuklarımıza onurla, gururla, marşla alçaklara ’dur’ dediğimiz günü yaşıyoruz. Bugün Türkiye’nin birçok yerinde komutanlarımızla ve valilerimizle görüştüm. Birkaç yerde yanlış yapan paralel uşakları hariç olmak üzere tüm millet meydanlara çıktı. Buradan tekrar tekrar şu meydandaki binlerce Çanakkalelilere teşekkür ediyorum. CHP’lisi burada, MHP’lisi burada ve Ak Partilisi burada. Çünkü darbenin partisi olmaz. Darbe, millete karşıdır. Darbe, milli iradeye karşıdır" dedi.
Yanlış yapana bedelinin sorulacağını söyleyen Turan, "Az önce Pensilvanya’dan aldığı talimatla İstanbul Atatürk Havalimanı’nı işgal eden maaşlı olan paralı adamlar, halkımızın meseleye ol koymasıyla geri çekilmeye başladılar. 1’nci Ordu komutanımız ve kolordu komutanımız ’Bu TSK’nın bir tavrı değildir, TSK bunu yapamaz, asker evine dön’ talimatı verdi. Çünkü bu asker bizim askerimiz, yanlış yapanı ayıklarız. Yanlış yapana bedelini sorarız. Ama asker bizim evladımız. Göreceksiniz, Tayyip Erdoğan’ı, milli iradeyi, sözüm ola hapse atmaya kalkan, idam etmeye kalkan kim varsa yargının önünde inim inim inleyecek" diye konuştu.
"Çanakkale üzerinden İstanbul’a gitmeye çalıştılar"
Kalkışmacıların Çanakkale üzerinden İstanbul’a gitmeye çalıştıklarını da söyleyen Turan, "Askeriyemizden yanlış yapan bir grup askerler, otobüslere bindi İstanbul’lara gitmeye kalktı. Ama valimiz, komutanımız tutuklama kararı verdirdi ve onları göndermedi. Bir kısmı oradan ulaşamayacağını görünce dedi ki; ’Eceabat ve Gelibolu’dan karşıya geçip, Bursa’dan gidelim.’ Gemileri durdurduk, ’gidemezsiniz’ dedik. İstanbul’da yanlış yapan askerin tankının önüne bu millet ’dur’ dedi. Çanakkale’de yanlış yapmak isteyen askerin gemisine ’dur’ dedi bu millet, İstanbul’a göndermedi. Çünkü bir daha diyorum. Darbenin iyisi, kötüsü olmaz. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Silahlı olan kuvvetlerimiz, bu milletin yanında olmak kaydı ile başımızın tacıdır. Biz Çanakkale’de şehitler verdik. Bedel ödedik. Ancak kendi kavgamızı yapalım diye değil. Dünyaya karşı yedi düvele karşı savaştık. Askerimizin burnu kanamayacaktır. Vatandaşımızın burnu kanamayacaktır, kanamamalıdır. Ancak, Çanakkale’nin şu meydanının dolu olmasının bin tane izahı var" dedi.
"Demokrasinin yanında, silahın karşısındayız"
Farklı partilerden insanların meseleye sahip çıktıklarını da söyleyen Turan, "Artık bu millet bir daha Adnan Menderes görmek istemiyor. Maalesef ülkemizin siyasi tarihinde defaten darbedeler oldu. Darbe söylentisi olduğunda hemen şapkasını çıkarıp, ceza vermek isteyen oldu. Ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı, devletimizin başkanı milletimize dedi ki, ’ Bu harekat yanlış yapanların harekatı, çıkın meydanlara’ dedi. O yüzden meydanlardayız. Bugün farklı partilerden insan meseleye sahip çıkıyorsa, sandığa sahip çıkıyor, milli iradeye sahip çıkıyor. Kepez’i CHP alacak alkışlayacağız. Lapseki’yi Ak Parti alacak alkışlayacağız. Bizler beraberce yol yürüyeceğiz. Kavgamız bir yere kadar. Ama silahın olduğu yerde, kanın olduğu yerde demokrasi olmaz. Demokrasinin yanındayız, silahın karşısındayız" diye konuştu.
"Darbelerden en büyük zararı solcular gördü"
CHP’li Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Bülent Turan’ın yanından meydandaki kalabalığa hitap etti. Mutan, "Değerli Çanakkaleliler, demokrasinin temel bir kuralı var. Bu meclise hiçbir akıl, hiçbir güç müdahale edemez. Ben 12 Eylül darbesini yaşamış bir insanım. Bu darbelerden en büyük zararı gören biz solcularız biliyor musunuz? Bu darbeler bu ülkede yaşanmayacak. Biz kendi içimizde kendi sorunlarımızı çözeceğiz arkadaşlar" dedi. Vatandaşların Çanakkale iskele meydanındaki bekleyişleri sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.