Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül:

ANKARA (İHA) – AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Biz özgürlükçü anayasa yapacağız ve bu ülkenin değerlerine sahip çıkan Anayasamızı yapacağız. İnsanı merkeze alan bir anayasa yapacağız" dedi.AK Parti Genel Sekreteri Gül,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Biz özgürlükçü anayasa yapacağız ve bu ülkenin değerlerine sahip çıkan Anayasamızı yapacağız. İnsanı merkeze alan bir anayasa yapacağız" dedi.
AK Parti Genel Sekreteri Gül, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik’ konusunda ki açıklamalarının sorulması üzerine Gül, “Şundan herkes emin olsun biz özgürlükçü anayasa yapacağız ve bu ülkenin değerlerine sahip çıkan Anayasamızı yapacağız. İnsanı merkeze alan bir anayasa yapacağız. Laiklikle ilgili tartışmalar bakın Mısır’a bile Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımızın laikliğin ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler. Bu konuda bizim asla AK parti olarak demokrasiden insan haklarından ve insanı merkez alan anlatımla ilgili kimseye bir şey ispat etme durumumuz yok. Bu konuda AK Parti yapmış olduğu tüm demokratik atılımlarla kendini ispat etmiştir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla insanı merkeze alan bir anayasa yapacağız. Herkesi kuşatıcı bir anayasa yapacağız” ifadesini kullandı.
“Bakan Binali Yıldırım’ın B planımıza hazır açıklaması? “ ile ilgili bir soru üzerine ise Gül, “Bizim MYK toplantımızda bunları değerlendireceğiz” karşılığını verdi.
“Aleviliğin Cemevleri statüsü verilmesi insan hakları mahkemesinin kararı?“ ile ilgili bir başka soruya ise Gül şöyle cevap verdi:
“Seçim beyannamemizde çalışmamız var zaten bu devam ediyor. Bizim kimsenin AİHM dahil bu konuda bir telkinine gerek olmaksızın biz kendi vatandaşlarımıza hangi düşünce okursa olsun birinci sınıf vatandaş olarak gördüğümüz için bütün eksiklikler neler varsa çabamızı gösteriyoruz. En kısa Zaman da yasalaşacak o konu da.”
“Atatürk milliyetçiliği ifadesi tartışıldı mı? “ yönündeki sorusuna ise Gül, “Bunları konuşuyoruz ama daha Metin yazımı üzerinde o konularda hiçbir çalışmaya da başladık. Ama ilkeler konusunda AK Parti’nin hiçbir şekilde sorunu bu olmadığı gibi bu değerler bizim için korumamız gereken değerler” cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.