Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın Bingöl Temasları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hükümet olarak da temel önceliğimiz Güneydoğu’ya Doğu’ya daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla istihdam oluşturmaktır. Gerekirse, buradaki fabrikalar için, istihdam için yeni bazı...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hükümet olarak da temel önceliğimiz Güneydoğu’ya Doğu’ya daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla istihdam oluşturmaktır. Gerekirse, buradaki fabrikalar için, istihdam için yeni bazı destek unsurlarını da devreye sokabiliriz” dedi.
Bingöl’de bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, inşaat süreci devam eden tekstil kentte incelemelerde bulundu. Burada basına açıklamada bulunan Yılmaz “Tekstil kent projesi Bingöl için çok önemli bir yatırım. Tek başına 8,5 milyon Türk Lirası tutarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilen bu yatırımın 3,6 milyon lirası Fırat Kalkınma Ajansı tarafından güdümlü projeler kapsamında destekleniyor” dedi.
Hükümet olarak önceliklerinin Güneydoğu ve Doğu’ya daha fazla yatırım yapmak olduğunu ifade eden Yılmaz, “Daha fazla istihdam oluşturmak istiyoruz. Gerekirse, buradaki fabrikalar için, istihdam için yeni bazı destek unsurlarını da devreye sokabiliriz. Temel amacımız daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasın. Türkiye’nin batısında, kuzeyinde ne varsa doğusunda da güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Son 14 yılda altyapıya çok büyük yatırımlar yaptık, şimdi bu yatırımlardan istihdama dönük olarak daha fazla fayda elde etme zamanı gelmiş durumda. Dolayısıyla önümüzdeki dönem, her bakımda istihdama dönük politikaları desteklemeye dönük çok güçlü bir şekilde ortaya koyacak bir dönem olacaktır. İstihdamı çok önemsiyoruz. Çünkü istihdam sadece ekonomik bir kavram değil, bir insanın bir iş bulması, aşının, işinin olması hem ekonomik anlamda önemli, hem de sosyal anlamda önemli. İşi gücü olan insan daha iyi bir aile ortamı oluşturabiliyor, çocuklarıyla daha iyi ilgilenebiliyor, sosyal faaliyetlere daha rahat katılabiliyor. Dolayısıyla istihdam dediğimiz hadise, bir insana bir iş buluruz dediğimiz hadise, ekonomik olduğu kadar, sosyal, kültürel hayatımıza yansımaları olan bir hadise. Bu önümüzdeki süreçte istihdam, istihdam diyeceğiz. Bu sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.