Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Tutuklamalar siyasetle alakalı değil”

HDP’ye yönelik düzenlenen terör operasyonları ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yaptıkları tercihle bilinçli bir şekilde bunu tercih etmişlerdir. Bu da siyaset ve idareyle alakalı bir şey değildir. Hukuk...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’ye yönelik düzenlenen terör operasyonları ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yaptıkları tercihle bilinçli bir şekilde bunu tercih etmişlerdir. Bu da siyaset ve idareyle alakalı bir şey değildir. Hukuk ile ilgili bir iştir. Hukuki süreç içerisinde hep birlikte sonucu takip edeceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberinde AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ile birlikte Bingöl’ün Genç ilçesinde terörden zarar gören kamu kurumlarını ve esnafları ziyaret etti. Terör saldırısının gerçekleştiği alanda inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Tutuklamalar hukuk ile ilgilidir. Biliyorsunuz geçtiğimiz Mayıs ayında 367’inin üzerinde bir oyla Meclisin yani büyük bir çoğunluğuyla bütün partilerden milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Belirli dosyalar ile ilgili genel anlamda değil ama o güne kadar birikmiş dosyalarla ilgili bütün 4 partiden milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Bu süreçte bu yargı yolu açıldı bu dosyalar ile ilgili ve AK Parti’den, Milliyetçi Hareket Partisinden, Cumhuriyet Halk Partisinden çeşitli milletvekilleri mahkemelere gidip ifadelerini verdiler. Ancak HDP’nin milletvekilleri bunu yapmadılar. Bu bir zorunluluk olduğu halde buna uyup gitmediler. Dolayısıyla bu durumu oluşturan onların kendi davranışları ve tercihleridir. Kendileri gitselerdi bu durumla karşılaşmayacaklardı. Tabi ki siyasetin böyle bir durumla karşılaşması hiçbirimizin hoşuna giden bir şey değil, benimsediğimiz bir durum değil. Ama bunu bu noktaya getirenler kendileridir. Yaptıkları tercihle bilinçli bir şekilde bunu tercih etmişlerdir. Bu da siyaset ve idareyle alakalı bir şey değildir. Hukuk ile ilgili bir iştir. Hukuki süreç içerisinde hep birlikte sonucu takip edeceğiz. Hiç kimse hukukun üstünde değil. Biz bir hukuk devletiyiz ve hepimiz hukuka uymak zorundayız. Yanlış bir şey olduğu zamanda yine hukuk çerçevesinde hakkımızı aramak durumundayız. Bunu yapmadığımız sürece bu ülkede huzur da olmaz, hukuka güven de olmaz, saygı da olmaz. Dolayısıyla hukuk bu süreci kendi içerisinde yürütecektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.