Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırım ve destek hamleleri müjdesiyle bölgede yatırımların devam edeceğini belirterek, terörle mücadeleyi de kararlı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi.Muş...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırım ve destek hamleleri müjdesiyle bölgede yatırımların devam edeceğini belirterek, terörle mücadeleyi de kararlı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi.
Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen ve çok sayıda akademisyen ile uzmanın katıldığı Uluslararası Bölgesel Konferansı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bölgedeki terör olaylarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Konferans çıkışında gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da ilan ettiği bu yatırım ve destek hamlesi ile birlikte inşallah daha hızlı bir ekonomik gelişme ve özellikle istihdama dönük yatırımları hep birlikte göreceğiz. Bir yandan bu kalkınma çabalarımızı sürdürürken diğer taraftan da terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz” dedi.
Terör örgütü PKK mensuplarının yuvalandığı ve daha önce girilemeyen bölgelere girildiğinin altını çizen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Daha önce girilemeyen yerlere giriliyor. Yani teröristlerin gelip saldırmasını beklemiyoruz. Onların yuvalandığı yerler nerelerse, bu vatandaşlarımızın huzurunu kaçırdıkları, yuvalandıkları alanlar nerelerse her türlü riskini de hesaplayarak oralara giriyoruz. Vatandaşımızın huzuru için, güveni için gerekli olan tüm gayreti sarf ediyoruz. Bundan sonrada sarf etmeye devam edeceğiz. Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan en küçük bir eksilme olmayacak. Tabi ki hepimiz temenni ederiz ki burada hiçbir vatandaşımız zarar görmesin, ama maalesef bu tür mücadelelerde şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Ben bu vesileyle şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, sivil vatandaşlarımız tabi maalesef bu süreçte zarar görebiliyor.”
Terör örgütünün hiçbir kutsalının olmadığını ve mezarlıklara bomba döşediklerini hatırlatan Yılmaz, “Geçtiğimiz bayramda da gördük terörün hiçbir kutsalı yok. Mezarlıklara bomba döşeyebiliyor, sivil halkın içinde bombalar patlatılabiliyor. Her türlü insanlık dışı eylem maalesef yapılabiliyor. Bunlardan dolayı elbette acımız büyük ama bir taraftan da mücadeleyi devam ettireceğiz, terör hiçbir zaman başaramayacak, kazanamayacak. İnşallah Türkiye nasıl bu FETÖ terör örgütünü püskürttüyse, 15 Temmuz’da milli iradesine sahip çıktıysa, diğer terör örgütlerini de birer birer inşallah gündemimizden çıkaracağız. Gerek FETÖ, gerek PKK, gerek DEAŞ dediğimiz yapılar belli kavramları kullanarak kendilerini maskeleyen, aslında uluslararası güç odaklarına hizmet eden, bu bölgeye, bu topraklara ait olmayan yapılar. Bunların tek yaptığı bu topraklar üzerinde yaşayan insanların huzurunu kaçırma, ekonomisine zarar vermek, özgürlüklerin yaşanmasına engel olmak. Terörün ortadan kalktığı bir ortamda özgürlüklerimizi de çok daha rahat bir ortamda yaşayacağız, ekonomik gelişmemizi de hızlandırarak devam ettireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.