Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Köksüz hareketler zaman içerisinde yok olup gidecekler”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş, kendi içinde bulunduğu toprağa yabancılaşmış, geçmişten getirdiği hiçbir değeri bugüne taşıyamayan köksüz hareketler zaman...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş, kendi içinde bulunduğu toprağa yabancılaşmış, geçmişten getirdiği hiçbir değeri bugüne taşıyamayan köksüz hareketler zaman içerisinde yok olup gidecekler” dedi.
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Bingöl Kültür Günleri’ Programı Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde başladı.
Gazeteci, yazar, milletvekili, bürokrat, araştırmacı ve sosyal medya uzmanlarından oluşan 45 kişilik ekibin katımıyla organize edilen etkinliğin ilk ayağına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, kurum müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Diyarbakır’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. Yılmaz, “Maalesef bazı acı hadiseler yaşıyoruz. Diyarbakır’da sivil vatandaşlar içerisinde patlatılan bir bomba sonucunda, polislerimiz, güvenlik güçlerimiz, sivil vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler, şehit oldular. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu alçakça terör eylemlerinin son bulmasını temenni ediyorum, bunu yapanları da lanetliyorum. Adeta çukur siyasetine prim vermeyen, 15 Temmuz hain darbe girişimlerine prim vermeyen halkı cezalandırma anlayışı içerisinde yapılan bu eylemlerin hiçbir sorun üretmeyeceğini, tam aksine halkımızın bu girişimlere karşı azmini, direnişini daha da artıracağını ifade etmek istiyorum” dedi.
“Devlet, millet el ele İnşallah bu girişimlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Yılmaz, şunları söyledi:
“Türkiye demokratik bir ülke, gelişen, kalkınan bir ülke. Değişik görüşmelerimiz, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir. Bu gayet normal, hepimiz birbirimize benzesek dünya çok çekilmez bir yer olurdu. Elbette farklı olacağız, dillerimiz, fikirlerimiz farklı olacak ama bir taraftan da insan olduğumuzu ve bir takım değerle hareket etmemiz gerektiğini unutmayacağız. Hiçbir kutsalı olmayan, hiçbir değeri olmayan hareketlerin, özellikle de bu bölgemize, bu topraklara hiç yakışmadığını ifade etmek istiyorum. Bu topraklar, insanlığa kutsalı, değeri öğreten topraklardır. Bu topraklarda hiçbir değer tanımadan, insanları hedef haline getirenlerin bu topraklara ait olmadığını da ifade etmek istiyorum. Uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş olan, kendi içinde bulunduğu toprağa yabancılaşmış, geçmişten getirdiği hiçbir değeri bugüne taşıyamayan köksüz hareketlerin zaman içerisinde yok olup gideceğini ifade etmek istiyorum. Bir taraftan da şunu ifade etmek istiyorum, her terör eylemi aynı zamanda bir propaganda eylemidir. Terörün, şiddetin, gündemimizi de işgal etmesine müsaade etmemeliyiz. Terör eylemleriyle bütün hayatımızı, gündemimizi istila etmeye çalışanlara karşı biz değerlerimizi, kültürümüzü ve bu topraklara ait olan tarihi birikimimizi yeniden dirilterek, geleceğe yürümeliyiz. Bu anlamda bu kültür günlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bingöl’e uzaktan yakından birçok insanın gelmesi, çok çok değerli ve anlamlı, herkese yürekten teşekkür ediyorum.”
Programda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise kültürel faaliyetleri baharın müjdecisi olarak gördüğünü söyledi. Vali Köşger, “Tertip edilen bu program her kadar mevsim sonbahardan kışa evrilmekteyse de bana baharın müjdecisi gibi geliyor. Dışarında fırtınalar kopmaktadır, kar, buz, don iklimseldir ancak karın altında toprak yeni şeyleri gebe olmanın sancısıyla kabarmakta, içindeki tohumlar çatlamak için sabırsızlanmaktadır. Bugün coğrafyamızın etrafı fırtınalar, kan gölleri, sıkıntılar bizleri donduran ayazlar ve soğuklarla istila edilmiş durumda. Ancak yine coğrafyamızın göbeğinde, Anadolu’da, Mezopotamya’nın ortasında Bingöl’de bir bahar müjdesi gibi alttan alta, bir medeniyet inşasının bir baharın bizim medeniyetimizin sokaklarında gül alınıp, gül satılan gülün gül ile tartıldığı bir medeniyetin müjdecisi gibi bir bahar gelmekteymiş gibi değerlendiriyorum kültür günlerini. İstanbul’dan, Ankara’dan böyle meltem esintileriyle gelen akademisyen, sosyolog, toplum bilinci ve her birini çağrı iletişim araçlarından tanıdığımız üstatlarımızı burada aramızda görmek bana bahar müjdesi gibi geliyor. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bilgi, aydınlanma, fikir gibi kavramların birçok fiziki yatırımdan çok daha önemli olduğunu ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, “Kültür Günleri etkinliği kapsamında çok değerli misafirleri ağırlıyoruz. Uzak diyarlardan kentimize geldiler. Batıdan gelerek bizleri yalnız bırakmadıkları için, Bingöl’ü gönülleri hissettikleri için değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Böylesi bir etkinlikte bizleri yalnız bırakmayarak, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ile birlikte ileride daha yoğun, daha seviyeli daha Bingöl’ün dağarcığına ciddi katkı sağlayacak kültürel faaliyetleri devam ettireceğiz. Kültür günlerinin Bingöl’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak da, “Kültür günleri faaliyetleri bizim için son derece önemli. Üniversite olarak yaptığımızın faaliyetlerin bir parçası olduğu için kültürel faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Bu kültürel faaliyetleri, öğrencilerimizin ikinci bir üniversitesi olarak görüyoruz. Çünkü sadece derslerle eğitimin çok faydalı olmadığının kanaatindeyiz. Gençleri sadece derslerle yetiştirmemizin çok fazla faydalı olmadığının kanaatindeyiz. İkinci bir üniversite olarak bu faaliyetleri devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Cihannüma Derneği Başkanı Mustafa Şen ve Araştırmacı Ömer Yılmaz, sazlı sözlü türküler okuyarak katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
Program, Habertürk Tv Koordinatörü Yavuz Yaman, Sosyal Medya Uzmanları Said Ercan ve Mehmet Tahir Hatipoğlu tarafından verilen ‘Yeni medya dili; sosyal, dijital ve internet medyası’ sunum ve paylaşımlarıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.