Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: “Ülkemizin Eğitimli İnsanlara İhtiyacı Var”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ülkenin eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Eğitimi sadece bildiğimiz klasik anlamda okuma yazmayı öğretmekle itfa etmemeliyiz. Çocuklarımızın beyinlerine katkıda bulunacak...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ülkenin eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Eğitimi sadece bildiğimiz klasik anlamda okuma yazmayı öğretmekle itfa etmemeliyiz. Çocuklarımızın beyinlerine katkıda bulunacak bazı eğitim modelleri geliştirmeliyiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TSO Başkanı Tuncay Özcan ile Hakan Şentürk ve Bülent Yaşar’ın ortak olarak Kardemir Karabükspor kulübünden kiraladıkları Hasan Doğan tesislerinde hizmete giren eğitim uygulama alanlarının açılışına katıldı.
“EĞİTİM MODELLERİ GELİŞTİRMELİYİZ”
Şahin, İstanbul’da meydana gelen canlı bomba olayının üzüntü verici olduğunu kaydederek, “Ülkemizin eğitimli insanlara ihtiyacı var. Ama klasik anlamda eğitim kafi değil. Burada Oğuzhan hoca bizlere ‘Derin beyin’ cümlesi altında hareketler yaptırarak beynimizin önemine ve eğitime ihtiyacı olduğunu vurguladı. Gerçekten çocuklarımıza, gençlerimize geleceğe onları hazırlarken, eğitim verirken, beyinlerinin müspet şekilde gelmesine hizmet edecek eğitimi de ihmal etmemeliyiz. Canlı bomba olarak kullanılan insanlar niçin kendilerini ve başka insanları ölüme getiriyor. Onların beyinlerine ne yapıyorlar acaba derken, beynin iyi eğitilmezse bu tür kötü işler yapmaya meyilli olabileceğini görüyoruz. Eğitimi sadece bildiğimiz klasik anlamda okuma yazmayı öğretmekle itfa etmemeliyiz. Çocuklarımızın beyinlerine katkıda bulunacak bazı eğitim modelleri geliştirmeliyiz” dedi.
“ÖNCE AİLELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKACAK”
İstanbul’da terör örgütünün yine bir kişiyi daha canlı bomba olarak kullandığını da anlatan Şahin, “Hem kendisini hem de diğer vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine yol açtı. Önce aileler çocuklarına sahip çıkacak. O canlı bombacıların aileleri yok mu, var. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Eğitim kurumlarımız hangi alanda eğitimde eksiklik yapıyor da çocuklarımız bir takım yanlış yollara giriyor. Bunu da sorgulamalıyız. Neyimiz eksik. Bir eksiklik var bir yerde. Terör örgütünün amacı morallerimizi bozmak. Toplumda kaos meydana getirmeye çalışıyorlar. Umutsuzluk meydana getirerek toplumdaki normal akışı tersine çevirip endişeye sevk etmeye çalışıyorlar. Morallerimiz bozuk olabilir ama biz morallerimize sağlam tutmaya yüksek moralli olmaya ve terör örgütünün bu amaçlarına hizmet etmeden onun aksini göstermeye mecburuz. Bunların amacı Türkiye’ye zarar vermek, hatta zarar vermek isteyen bizim ülkemizle sorunu olan dış güçlerin devletlerin maşalarıdır” ifadesinde bulundu.
Konuşmaların ardından eğitim uygulama alanları Mehmet Ali Şahin, Vali Orhan Alimoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve diğer protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.