Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati: “Millet AK Parti Önderliğinde Koalisyon İstiyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan bir mesaj çıktığını belirterek, milletin AK Parti önderliğinde bir koalisyon istediğini söyledi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Sivas’ta...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati: “Millet AK Parti Önderliğinde Koalisyon İstiyor”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan bir mesaj çıktığını belirterek, milletin AK Parti önderliğinde bir koalisyon istediğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Sivas’ta AK Parti İl Başkanlığı’nın bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Nebati, “7 Haziran’ın üzerinden bir ay geçti. Sandıklarından bir mesaj çıktı. Milletimiz bir mesaj verdi. Bu mesajın ne olduğunu okumak, ne olduğunu anlamak için de toplantı üzerine toplantı yaptık. Mesaj çok netti. Bu millet 12.5 yıldır iktidarda bulunan AK Parti’ye ’sen şimdi bir koalisyon ortağı olarak, büyük ortağı olarak yüzde 41’le uygun gördük’ denildi. Bu mesajı çok net olarak aldık. 258 milletvekili ve yüzde 41’le birinci parti fakat tek başına iktidar olamayacak bir çoğunluktu” dedi.
“MİLLET AK PARTİ ÖNDERLİĞİNDE KOALİSYON İSTİYOR”
Milletten alınan mesajın AK Parti önderliğinde bir koalisyon olduğunu belirten Nebati, “Mesajın gereğini yerine getirmek için ilk günden açık ve net bir şekilde dedik ki bu millet AK Parti’nin önderliğinde bir koalisyon istiyor. Ve o günden bugüne kadar hiçbir kırımızı çizgi, hiçbir şart sürmeden günlerimizi geçirdik. Bu şartı koymayan AK Parti’de TBMM seçiminde sağduyunun hakim olduğunu görerek AK Parti’nin gösterdiği adayı meclis başkanı olarak seçti” diye konuştu.
AK Parti’nin hükümet kuramadığı takdirde Cumhurbaşkanının hükümet kurma yetkisini CHP’ye vereceğini aktaran Nebati şunları söyledi.
“CHP eğer bir ortaklık kuramazsa bu ortaklıklarda 45 gün içinde gerçekleştirilemezse anayasanın hükmü gereği yeni bir seçime mutlaka gidilecektir. O zaman bu işin sahibi, iradenin sahibi olan millete tekrar sorulacaktır. Biz uzlaşı yapmaya çalıştık, biz koalisyon hükümeti kurmaya çalıştık ancak kuramadık. CHP kuramadı. Millet ne yapacağına karar verecektir. Çünkü sözün sahibi de kararın sahibi de millettir ve millet gereğini yerine getirecektir.”
Türkiye’nin etrafının ateş çemberi olduğunu ifade eden Nebati, “Türkiye’nin güçlü bir iktidara ihtiyacı var. İradeli bir iktidara ihtiyacı var. Bu iradenin mutlaka gerçekleştirilmesi lazım. Bakın Suriye’ne insanlar ölüyor, öldürülüyor ve zalim yöneticiler oradaki insanların ölümünden ders çıkarmıyorlar” şeklinde konuştu.
İftar programına AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve çok sayıda partili katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.