Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu:

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “27 Mayıs 1960 darbesi, milletin iradesine kast edenler tarafından ülkemize vurulmuş bir utanç prangasıdır” dedi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, 27 Mayıs askeri darbesinin...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “27 Mayıs 1960 darbesi, milletin iradesine kast edenler tarafından ülkemize vurulmuş bir utanç prangasıdır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, 27 Mayıs askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türkiye, tarih boyunca ne zaman kendi ayakları üzerinde durmaya çalışsa birileri köstek olarak milletin iradesinin karşısına dikildi. Türkiye’nin gelişmesini, çağ atlamasını hazmedemeyenler darbelerle, muhtıralarla devletimize ceberut oldu. Tarihe kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesi, milletin iradesine kast edenler tarafından ülkemize vurulmuş bir utanç prangasıdır” ifadesini kullandı.
27 Mayıs 1960’da milletin hayallerine, umutlarına, iradesine, darbe yapılırken, milletin iktidara getirdiği Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan gibi isimler acımasızca idam sehpasına götürüldüğünü hatırlatan Müezzinoğlu, “Bu milli irade ve demokrasi katliamı tarihimize kara bir leke olarak geçti. Milli iradeye yapılan bu müdahalenin en ağır bedelini ise bütün darbelerde olduğu gibi yine ülkemiz ve milletimiz ödedi. Maalesef insanımız, sağcı, solcu, laik, irticacı, Kürt, Türk, Alevi ve Sünni diye bölünmeye, yıpratılmaya çalışıldı. Bu odaklar kendi iç dünyalarındaki gibi devletin de milletini tehdit olarak görmesi için çaba harcarken, sokaklar, mahalleler hatta evlerimizin içi birer korku yuvasına dönüştürülmek istendi.
Ne zaman bu milletin evlatları iktidara gelse darbeciler inlerinden çıkarak ülkenin hareket kabiliyetinin önüne geçtiler. Hak ederek, vatan, millet aşkıyla iktidara gelemeyenler türlü senaryolarla devleti alaşağı etmek için bir birleriyle yarıştı. Dış güçlerin içerideki maşaları oldular. Ama milletimiz endişe etmesin, dün nasıl darbecilere boyun eğilmeyip dimdik durulduysa, bundan sonra da milletimize uzanan her tehdidin karşısında dimdik gibi duracak, darbeler tarihinin tekerrür etmesine fırsat vermeyeceğiz.
Bu düşüncelerle, Sayın Adnan Menderes ve onunla birlikte idam edilen arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin hür iradesine uzanan kirli elleri bir kez daha lanetliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.