Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "HDP’li belediyeler hesabını verecekler”

2015 yerel yönetimler maliyetinin 100 milyar lira olduğunu açıklayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yaşanan terör olaylarına destek verdikleri iddia edilen HDP’li belediyelerin hukuk önünde gereken...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "HDP’li belediyeler hesabını verecekler”
2015 yerel yönetimler maliyetinin 100 milyar lira olduğunu açıklayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yaşanan terör olaylarına destek verdikleri iddia edilen HDP’li belediyelerin hukuk önünde gereken hesabı vereceklerini söyledi.
İzmir’in Menderes ilçesinde düzenlenen toplantıda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İzmir’in AK Partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Menderes Aykut Vural Parkı’nda düzenlenen toplantıya Kınık, Ödemiş, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes, Torbalı ve Selçuk belediye başkanları da katılırken, İzmir’in kendileri için en önemli şehirlerden olduğunu ifade eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Belediye başkanlarımızla bir istişare toplantısı yaptık. Şehirler iyi yönetiliyorsa ve gelecek vaat ediyorsa o ülkede çekim merkezi haline dönüşür” dedi.
2015 yerel yönetimler maliyetinin 100 milyar TL olarak açıklandığını hatırlatan Kaya, “Bu kaynakların ne kadar verimli kullanıldığı ve daha çok nasıl verimli kullanabileceği masaya yatırıldı. 2015 tablosu içerisinde bizi üzen bir kare var. O da HDP’li belediyelerin şehirlerimize hizmet taşıması gerekirken birçok patlayıcı taşıyan kamyonlarla anılması. Bu ülke insanı bunları hak etmiyor. Hukuk önünde gereken hesabı verecekler” diye konuştu.
Yaşanan terör olaylarıyla anılan HDP’li belediyelerin başkanlarının bugüne kadar herhangi bir açıklamada bulunmadığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Kendilerinin ne diyeceğini merak ediyorum. Kamu kaynaklarıyla bu ülkenin birliğine, beraberliğine askerine ve polisine karşı zarar verilmesini kabul etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise AK Parti belediyeciliğinin yerelde efsane olduğunu söyleyerek, “AK Parti belediyeciliğinin İzmir’de nasıl bir fark oluşturduğunu konuştuk. Hedefimiz 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak. Sayın Başbakanımızın bu konuda bize çok büyük desteği var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.