Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Siyaset Akademisinin açılışını yapmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.Saat 10.15’te uçakla GAP Havalimanına inen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Siyaset Akademisinin açılışını yapmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
Saat 10.15’te uçakla GAP Havalimanına inen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Yazıcı’yı Vali Güngör Azim Tuna kapıda karşıladı. Valilik makamına geçen Yazıcı, burada bir açıklama yaptı. Suriye’deki savaşa değinen Yazıcı, bakan olduğu dönemde Şanlıurfa’ya geldiğinde Akçakale Gümrük Kapısında incelemelerde bulunarak kapıdan giriş ve çıkışlar ile mayınlı arazinin temizlenmesi için çalışmalar yaptıklarını fakat gelinen gün itibariyle gümrük kapılarının kapatılmak zorunda kalındığını belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı konuşmada, "Suriye topraklarına komşu bir ilimiz. Bakan olduğumda buraya geldiğimde Akçakale Gümrük Kapısı vardı. Orayı modernize etmek, etrafındaki mayınlı alanlardan temizlemek, keza milletvekillerimizle Suruç’a gittiğimizde orada yeni kapı planlamaları vardı ama 2011 yılından itibaren Suriye’de başlayan güvensiz ortamdan dolayı değil yeni kapı açmak, eski kapılar da faal durumda değil ama biz büyük bir ülkeyiz, önemli bir ülkeyiz, önemli bir coğrafyadayız. Tabi ki iyi yöneticilerle ülkelerin stratejik önemleri daha da avantaja dönüşür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, başbakanı ve hükümetiyle birlikte elbetteki hükümeti oluşturan partimizin de meclisteki gücüyle ve milletimizin de kararlı duruşuyla Türkiye’yi 2023’e taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
“15 Temmuz dünya demokrasisi için çok önemli bir kazanımdır”
15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türk tarihinde değil dünya tarihinde de örneği olmayan haince bir teşebbüs olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Çok önemli bir süreçten geçtik, geçiyoruz. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sadece bizim tarihimizde değil dünya tarihinde örneği olmayan gerçekten haince, alçakça bir darbe teşebbüsü ama milletimiz hep kararlı olmuştur. Özellikle 15 Temmuzda dünya siyasi tarihinde de gerçekten altın harflerle yazılacak bir sayfa nakşetmiştir. Bu sadece Türk demokrasisi için değil, dünya demokrasisi için de 15 Temmuz milletimizin direnişi, silahlara, toplara karşı göğsünü siper etmesi ve 3-5 saat içerisinde darbe teşebbüsünü akamete uğratması dünya demokrasisi açısından çok önemli bir kazanımdır. İnsan hakları önemlidir, demokratik haklar önemlidir, siyasal katılım hakları önemlidir. Bunlar zamandan zamana, mekandan mekana değişmez. Siyasi katılım hakları, demokratik haklar Londra’da başka Bağdat’ta başka değildir. Paris’te başka, Kahire’de başka değildir, başkalaşmaz. Bizim duruşumuzun temellerinde bu değerlere her zeminde her zaman da aynı yaklaşım içerisinde olduğumuzdur. İnşallah bunu da gelecek nesiller tarafsız gözlemci olarak ifade edeceklerdir” şeklinde konuştu.
Ziyarette Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya yağlı boya tablosu hediye etti.
Daha sonra basına kapalı olarak devam eden görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın saat 14.00’te Eyyübiye Belediyesi tarafından TOKİ’deki emniyet lojmanlarının önünde yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtının açılışını ve saat 17.00’da ise GAPTEM’de düzenlenecek Siyaset Akademisinin açılış konuşmasını gerçekleştireceği belirtildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın gece saat 23.00’te Şanlıurfa’dan ayrılması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.