Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “15 Temmuz aynı zamanda son Haçlı Seferi’ydi bu topraklara, bu Haçlı Seferi’nin maşası olan FETÖ mensupları milletimizin vergisi ile alınmış olan tankları, tüfekleri, bombaları milletimize...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “15 Temmuz aynı zamanda son Haçlı Seferi’ydi bu topraklara, bu Haçlı Seferi’nin maşası olan FETÖ mensupları milletimizin vergisi ile alınmış olan tankları, tüfekleri, bombaları milletimize karşı kullanma alçaklığını gösterdiler” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazileri ile Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen kahvaltıda araya geldi. Programa Şahin’in yanı sıra AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve çok sayıda kişi katıldı. Şahin burada yaptığı konuşmasında, her fırsatta 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri ile bir araya geleceklerini belirterek, “Eğer bugün bizler bağımsız, özgür, hür bir ülkenin evlatları olarak bu topraklarda yaşayabiliyorsak, bu hiç şüphesiz ki 15 Temmuz gecesi şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarca büyük bir cesaretle ortaya koydukları kahramanlığın bir sonucudur” ifadelerini kullandı.
“15 Temmuz karanlık gecesini 16 Temmuz’un aydınlık sabahına çevirdiniz”
Şahin, 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü amacına ulaşabilseydi, Türkiye’nin manda ve himaye içerisinde bulunacağına savunarak, “O gece şehitlerimiz, gazilerimiz işgal edilmiş bir ülkede mahçup ve mahzun yaşamaktansa bu kara toprağa şerefle düşmeyi göze alırız diyerek, sokakları, caddeleri meydanları doldurdunuz ve 15 Temmuz karanlık gecesini 16 Temmuz’un aydınlık sabahına çevirdiniz. O gece belki de tarihte hiç yaşanmamış bir işgal girişimi ile karşı karşıyaydık. 15 Temmuz yalnızca sapkın Fethullahçı Terör Örgütü’nün katillerinin darbe girişimi değildi. Bu aynı zamanda bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz aynı zamanda son Haçlı Seferi’ydi bu topraklara, bu Haçlı Seferi’nin maşası olan FETÖ mensupları milletimizin vergisi ile alınmış olan tankları, tüfekleri, bombaları milletimize karşı kullanma alçaklığını gösterdiler. Ancak bütün bu topa, tüfeğe, mermiye yüreği ile karşı koyan evden ayağına terliğini geçirerek vatan savunmasına geçen kardeşlerimiz sayesinde bu darbe girişimi etkisiz kaldı” değerlendirmesinde bulundu.
“OHAL tamamen terörle mücadele kapsamında teröristlere karşı alınmış bir karadı”
15 Temmuz sonrasında terörle mücadele için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Olağanüstü Hal ilan ettik. Bu kapsamda. Bu OHAL kararı, darbecilere, katillere, teröristlere, terör maşalarına karşı alınmış bir karardı. Bugün hala OHAL yürürlükte ancak vatandaşlarımız sosyal hayatlarını, ekonomik hayatlarını hiçbir aşamasında bu OHAL’i hissetmemekteler. Çünkü OHAL tamamen terörle mücadele kapsamında teröristlere karşı alınmış bir karadı. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve topraklarımızdaki bu terör unsurlarını söküp atacağız. Bu en çokta şehitlerimizin ruhuna siz şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazilerimizin ailelerine olan borcumuzdur.”
“Bundan sonra da asla muvaffak olmaları mümkün olmayacak”
15 Temmuz’un en kanlı sahnelerinin Ankara’da yaşandığını kaydeden Şahin, “Darbeciler Cumhurbaşkanlığı Külliye’sine saldırdılar kendilerince stratejik gördükleri TRT’ye, TÜRKSAT’a saldırdılar. Bu ülke çok acılar yaşadı. Çok darbeler gördü. Çok işgal girişimleri gördü. Ancak tarihinde hiçbir düşmanının aklının ucundan bile geçirmediği bir şeyi yaşadık o gece. O da millet iradesinin temsilcileri olan milletvekillerinin, bizlerin, sizlerin iradesini temsil ettiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanmasıydı. O gece bizlere emanet ettiğiniz iradenizi dimdik ayakta tutmak için bizler de TBMM’ye koştuk. O gece TBMM’yi, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda Polatlı’dan top sesleri altında çalıştığı gibi açık tuttuk ve sizlerin iradesini dimdik ayakta tuttuk. Bu, darbecileri tabiri caizse çileden çıkardı. Bütün planlarını bozan o geceki en önemli olaylardan, dönüm noktalarından biri de TBMM’nin çalışmalarına, bütün siyasi partilerin katılımıyla devam etmesiydi. Bundan rahatsızlık duydukları, planlarının bozulduğunu düşündükleri, düzenlerine çomak sokulduğunu anladıkları için TBMM’nin tepesine de bomba yağdırdılar. Ancak bununla da sonuca ulaşamadılar, muvaffak olamadılar. Bundan sonra da asla muvaffak olmaları mümkün olmayacak” açıklamasında bulundu.
Şehit yakını Çınar’dan, duygulandıran konuşma
Programda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, darbecilerin helikopterden açtığı ateş sonucu şehit olan Cuma Dağ’ın kayınvalidesi Fatma Çınar da duygularını dile getirdi. Çınar, “Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ifadelerine yer vererek, vatan uğrunda canını veren şehitler için “Onlara minnet borçluyuz” dedi.
Türkiye’yi bölmek isteyenleri kınadığını belirten Çınar, “Bu FETÖ’ye, küresel güçlere, hainlere, Yahudi misyonlarına, siyonist düzenbazlarına bu meydanı vermemeliyiz. Bunlara bu fırsatı vermemeliyiz. Acımız çok, ağlamamak için yüreğime akıtıyorum. Gözyaşı kandır, ciğerden gelir, süzülür, tuzlu bir su haline gelir. Gözyaşlarımı içime akıtıyorum” diye konuştu.
Çınar, 15 Temmuz gecesi damadı Cuma Dağ’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde darbecilerin helikopterden açtığı ateş sonucu şehit düştüğünü, kızı Rukiye Dağ’ın ise yaralanarak gazi olduğunu kaydetti.
“Gölbaşı’nda 63 tane şehidimiz var”
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise Gölbaşı için “15 Temmuz’da gecesi Gölbaşımızda gerçekten o acı günü yaşayan en fazla şehit verdiğimiz ilçelerden birisi” diyerek, şunları kaydetti:
“Bizim Gölbaşı’nda 63 tane şehidimiz var. Bu şehitlerimizin birçoğu emniyet görevlilerimiz. Allah’ım onlara rahmet eylesin. Biz şunu gördük ki biz Çanakkale’deki dedelerimizin torunu olduğumuzu biz 15 Temmuz gecesinde bütün dünyaya haykırdık. Bizi kendilerinin sadece yan kuruluşu gibi gören, bizleri istedikleri gibi yöneteceklerine inanan o insanlara 15 Temmuz’da uçaklara tanklara o silahlara canımız pahasına karşı çıkacağımızı demokrasimiz için biz canımızı seve seve feda edeceğimizi bütün dünyaya haykırdık."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.