Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: “İş Dünyası Faiz İndirimi Bekliyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, enflasyondaki düşüsün faiz indirimini beraberinde getirmesi gerektiğini söyledi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Merkez Bankası’nın yeni başkanı Murat Çetinkaya’nın kurumda...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, enflasyondaki düşüsün faiz indirimini beraberinde getirmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Merkez Bankası’nın yeni başkanı Murat Çetinkaya’nın kurumda önemli hizmetlerde bulunmuş değerli bir ekonomist olduğunu işaret ederek, “Merkez Bankası’nın piyasaların faiz indirimi beklentisine kulak vereceğini düşünüyorum” dedi.
Demiröz, Merkez Bankası’nın temel hedefinin hükümetle ortaklaşa belirlenen enflasyon hedefine ulaşmak için bağımsız bir şekilde politika üretmek ve uygulamak olduğunu hatırlattı. Demiröz, yeni seçilen Murat Çetinkaya ile birlikte Merkez Bankası’nın ve hükümetin işbirliği içinde söz konusu hedefe ulaşacağına olan inancını vurguladı. Demiröz, “Ekonomik veriler piyasalardaki canlanmayı, mali disiplini, hükümetimize ve ülkemize olan güveni ortaya koymaktadır. Şubat itibari ile cari açık 30,5 milyar dolara düşmüş, ülkemiz son çeyreği yüzde 5,7, 2015’i de yüzde 4 büyüme ile geçirmiştir. Sanayi üretimi 2015 Şubat ayına göre 8,4 oranında artmıştır. Enflasyonun yüzde 7,46 olduğu yerde yüzde 10,5 faiz düşünülemez. Bu yüksek faiz, üretim ve yatırım için büyük engel teşkil etmektedir” dedi.
AK Parti’nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, “Bizim piyasaların sesine kulak vermemiz gerekir. Piyasa, Merkez Bankası’ndan faizde ciddi bir indirim beklemektedir. Yeni başkanı ile Merkez Bankası’nın bu sese kulak vereceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.
Merkez Bankası’nın bağımsız bir kuruluş olduğunun altını çizen Demiröz, “Ancak şunu unutmamak gerekir; Merkez Bankası, Maliye ve Hazine hepsi aynı gemide, aynı hedefe giderken rotamıza, istikametimize ters düşecek uygulamalara yönelmemek gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.