Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöl’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Terörü yenmiş bir Türkiye hem genel olarak hem de doğuda, güneydoğuda özgürlükleri çok daha iyi yaşayacak, kalkınma sürecini çok daha hızlı bir seviyeye ulaştıracaktır” dedi.AK...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Terörü yenmiş bir Türkiye hem genel olarak hem de doğuda, güneydoğuda özgürlükleri çok daha iyi yaşayacak, kalkınma sürecini çok daha hızlı bir seviyeye ulaştıracaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, MÜSİAD Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Burada konuşan Yılmaz, bu aziz mübarek günde insanların canını alan, hayatı insanlara zehir eden terör eylemlerini lanetlediğini belirtti.
Yılmaz, “Kim yaparsa yapsın, hangi ad altında yaparsa yapsın terör eylemlerini yapanlar insanımıza, bölgemize, ilimize zarar veriyor ve bunu da halkımız görünüyor. Ben geçmişte de terör eylemlerinin yaşandığı bölgeleri gezdim dolaştım, halkımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Cizre’deki, Hakkâri’deki Şırnak’taki, Sur’daki birçok insanımız terörün bu çirkin yüzüne karşı çok net bir tavır ortaya koydu. Bundan sonrada İnşallah birliğimizi ve beraberliğimizi arttırarak daha fazla kenetlenerek bu olumsuzluklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunların önemli bir kısmı Türkiye’nin sınırları dışında yaşananların bizlere yansımalarıdır. Bir takım örgütleri, belli güçleri bir araç olarak kullandığını da çok iyi biliyoruz. Halkımız basiretiyle, ferasetiyle bunların önüne geçecektir inşallah” dedi.
“Terör bizleri birbirimizden ayırmaya çalışır”
Terörün halkı birbirinden ayırmaya çalıştığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Terör korku atmosferi oluşturma çalışır ve yapacağımız olumlu işleri akamete uğratmaya çalışır. Biz tam aksine daha fazla çalışacağız, daha fazla uğraşacağız. Teröre karşı bir taraftan kararlı bir şekilde mücadele ederken, bir taraftan da kardeşliğimizi pekiştirmeye çalışacağız. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, inancımız, mezhebimiz ne olursa olsun bu konuda el ele gönül gönüle mücadelemizi devam ettireceğiz”.
Terörle mücadelede sadece devlerin mücadelesinin yetmeyeceğini vurgulan Yılmaz, “Devlet ve millet el ele mücadele ettiğinde başarıya ulaşır bunlar. Dolayısıyla bizler devlet ve millet olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz millet derken, belli bir ırkı, belli bir etnik yapıyı kastetmiyoruz. Bizim millet anlayışımız kapsayıcı, kucaklayıcı bir anlayıştır. Türkü’yle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle değişik inançlarıyla bu topraklar üzerinde kader birlikteliği yaptığımız bir millet anlayışıdır. Bu anlayış içerisinde milli birliğimizi pekiştirerek, güçlendirerek bir taraftan huzurumuzu attıracağız diğer taraftan demokrasi ve kalkınma mücadelemizi de aralıksız devam ettireceğiz” diye konuştu.
Terörün en büyük zarar verdiği unsurlardan birisinin de demokrasi ve kalkınma olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Terörü yenmiş bir Türkiye hem genel olarak hem de doğuda, güneydoğuda özgürlükleri çok daha iyi yaşayacak, kalkınma sürecini çok daha hızlı bir seviyeye ulaştıracaktır. Bunu da MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarımız ve iş dünyamızla birlikte başaracağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.