Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Türkiye’de Engelliye Bakış Açısını Değiştirdik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2002 yılı öncesi ile 2002 yılı sonrasında toplumun engellilere yönelik bakış açısının aynı olmadığını ve büyük değişimlerin gerçekleştirildiğini belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2002 yılı öncesi ile 2002 yılı sonrasında toplumun engellilere yönelik bakış açısının aynı olmadığını ve büyük değişimlerin gerçekleştirildiğini belirterek, “Türkiye’de engelliye bakış açısını değiştirdik” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Merkezi’ni ziyaret etti. AK Partili yöneticilerin de eşlik ettiği ziyarette engeli vatandaşlarla sohbet eden Çalık, “Türkiye’de 2002 öncesi var olan bir engelli profili vardı, adı engelli değil, bazen ‘çürük’, bazen ‘sakat’, bazen ‘özürlüydü’. Maalesef o zaman engelli kardeşlerimizi evlerinden çıkarttırmıyorlardı, çıkartma imkanı yoktu. Ama binlerce kez şükürler olsun 2002 yılından sonra bütün toplumumuzdaki sosyal kesimlere sunmuş olduğumuz imkanlar gibi engelli, engelsiz, kadın, yaşlı genç herkese sunmuş olduğumuz imkanlar, sosyal yaşam standardını yükseltmek için yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç verdi” diye konuştu.
AK Parti olarak başta engelli vatandaşlar için olmak üzere çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını belirten Çalık, “Engelliler ile ilgili özellikle yapmış olduğumuz çalışmalar engelli maaşlarındaki iyileştirmeler, daha önce 24 TL olan engelli maaşları şimdi engel oranına göre 400, 500, 600 TL’ye kadar çıkabiliyor. Evde bakım ihtiyacı olan engelli hastalarımız için de bir asgari ücret oranında, yani şimdi bin 300 TL tutarında evde bakım ücreti veriyoruz” dedi.
Engellilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çalık, “Kamuda engelli istihdam oranını yüzde 3’e çıkarttık. Şuanda engelli istihdam oranımız 50 bine yaklaşmış vaziyette. Bunun daha fazla artmasını gönülden arzu ediyoruz. Şuanda kamuda 60 bin civarında engelli istihdamının olması gerekiyor. Yeni engelli istihdamları yapılacak ve bu çalışmalar devam edecek” diye konuştu.
Çalık ve beraberindekiler, daha sonra Malatya Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi’ni ziyaret etti. Çalık, burada özellikle kadınlar tarafından yapılan çalışmalara ilgi gösterdi ve çalışmalarından dolayı görevlileri tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.