Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Elazığ’da

Türkiye’nin geçmiş dönemin hasta adamı olmadığını ve dimdik ayakta duran 78 milyonlu bir millet olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmaya...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin geçmiş dönemin hasta adamı olmadığını ve dimdik ayakta duran 78 milyonlu bir millet olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmaya dönük tüm yapılara karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, patlama sonrası incelemelerde bulunmak için Elazığ’a geldi. AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile beraber Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret eden Çalık, burada açıklamalarda bulundu. Patlama sonrası mevcut 217 yaralıdan 35 sivilin hastanede yatmakta olduğunu belirten Çalık, 6 tanesinin yoğun bakımda olduğunu ve emniyet personellerinden 30’unun da yaralı olarak hastanede yattığını söyledi. Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Çalık, “Bu geçtiğimiz zor dönem içerisinde Türkiye birçok koldan, doğudan, batıdan, kuzeyden ve güneyden uluslararası bağlantıların da var olduğunu bildiğimiz terör örgütlerinin kuşatması altına alınmak isteniyor. Bu kuşatma insanlığı, yiğitliği, mertliğiyle teröre ve teröriste asla geçit vermeyen Elazığ’a yapılmıştır. Elazığlı tüm hemşerilerim bu terörün karşısında dimdik durmuştur ve bundan sonra da dimdik duracaktır. 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinde ilk günden itibaren en sonuna kadar tüm Elazığlılar, demokrasiye, vatana, bayrağa ve milletine sahip çıkmıştır. Bu sahip çıkmanın sonrasında da yaşadığımız bu terör saldırısı hepimizi çok ciddi manada derinden üzmüştür. Elazığlı Gakkoşlar nasıl burada demokrasi mitinglerinde dimdik durduysa, bundan sonra da dimdik durmaya devam edecektir. Terör ve teröristler Elazığ’dan asla geçit bulamayacaklar” dedi.
"Türkiye tüm dünyaya kafa tuttu"
2013 yılının Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Çalık, “2013 yılında Türkiye’nin dış dünyadaki ekonomik görünürlülüğü ile birlikte iç barışının da var olduğu herkes tarafından tespit edilmişti. Ondan sonra 17-25 Aralık süreci ve Gezi olayları Türkiye üzerinde oynanan oyunların çok önemli göstergeleriydi. Türkiye her defasında bir adım öteye geçerek üstüne oynanan oyunları yenerek tüm dünyaya kafa tuttu. Bu kafa tutuşun karşılığında da terör örgütleri, kuklalarını Türkiye’de oynatmaya çalıştılar. Ama bilsinler ki hem maşalar, hem maşayı tutanlar, hem de maşa olanlar Türkiye’den gereken dersi alacaklardır” diye konuştu.
"Türkiye darbeye, işgale ve imhaya karşı 78 milyon tek vücuttur"
Türkiye’nin geçmiş dönemdeki hasta adam olmadığını ifade eden Çalık, “Dimdik ayakta duran 78 milyon bir millet var. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ortadan kaldırmaya dönük tüm yapılara karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Darbeye, işgale ve imhaya karşı 78 milyon tek vücuttur. Uluslararası güçler Türkiye’nin güçlendiğini gördükçe müdahale etmeye devam edeceklerdir ama biz de dimdik durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Elazığ’ın bölücü terör örgütü PKK’ya asla destek olmayan bir şehir olduğunu dile getiren Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ’ın teröre karşı daima devletin yanında yer aldığını ve kale gibi ayakta durduğunu söyledi.
Çalık, daha sonra halkı selamlayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunarak AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.