Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer:

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye 2016 Yılı İlk Çeyreğinde Büyüme Oranı İle İlgili Yaptığı Değerlendirmede, "türkiye, 2016 Yılı İlk Çeyreğinde Yüzde 4,8 Büyümesi İle Dosta Güven Düşmana Korku Vermeye Devam Ediyor" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer:
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye’nin 2016 yılı ilk çeyreğinde büyüme oranı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türkiye, 2016 yılı ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyümesi ile dosta güven, düşmana korku vermeye devam ediyor" dedi.
Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye ekonomisinin 2009’un son çeyreğinden bu yana tam 26 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü hatırlatarak, gerçekleşen büyüme rakamlarının ise tüm beklentileri geride bıraktığını belirtti. Koçer, "Geçen yılın 1. çeyreğine göre sanayi sektörü yüzde 5.9, hizmet sektörü yüzde 5.1 , finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 6.5 büyümüştür. Uzun zamandır beri süregelen küresel ölçekteki ekonomik daralmalar ve dünyadaki büyüme sıkıntılarına karşın Türkiye’nin ortaya koyduğu bu performans son derece önemli bir başarıdır. AB’nde krizin devam ettiği, IMF’in tüm dünyada büyüme oranlarını aşağı düşürerek revize ettiği bir dönemde gelen yüzde 4.8’lik büyüme performansı, dünyanın dikkatini yeniden Türkiye’ye çekecektir. Siyasi istikrarı ekonomik istikrara taşıma gayretlerimizin Türkiye’nin karşı karşıya olduğu jeopolitik sorunlar, dış ticarette yaşadığı sıkıntılar ve tüm olumsuzluklara karşın başarı ile devam etmesi önemli bir sonuçtur. Türkiye 2016 yılı ilk çeyreğinde yüzde 4.8 büyümesi ile dosta güven, düşmana korku vermeye devam ediyor" dedi.
Avrupa Birliği ülkelerinde devam eden krize karşın Türkiye’de de terörle mücadelenin sürdüğünü de hatırlatan Koçer, tüm olumsuzluklara rağmen büyümenin süreceğine vurgu yaptı. Koçer, "Bugün teröre destek veren tüm iç ve dış odaklar, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarından rahatsız olanlar tüm güçleri ile büyüyen ve gelişen Türkiye’nin önünü kesmek için çalışsalar da, yaşanan bu mücadelenin kazananı hiç şüphe yok ki Türkiye olmaktadır. Ve böyle de olacaktır. Türkiye terörle mücadele ve bölgesel sorunlara rağmen büyümeye hız kesmeyerek devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde Hükumetimizin büyüme performansını geliştirecek ve yatırım ortamını iyileştirecek piyasaların rahatlayacağı yeni adımlar atmasını bekliyoruz. Üretimin ihracatın ve iç ticaretin hareketlenmesi ve birçok sektörde durağanlığın aşılması için yeni yaklaşım ve çalışmalarla reel sektöre destek verilmesi önemlidir. Büyümenin her alana yayılması ve kalıcı olması için alınacak yeni tedbirlerle Türkiye ekonomisi büyüme performansını daha da artıracaktır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.