Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’ndan ASO’ya Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Dr. M. Mehdi Eker, başkan yardımcıları ve danışmanlarla birlikte Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyeleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Dr. M. Mehdi Eker, başkan yardımcıları ve danışmanlarla birlikte Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Dr. M. Mehdi Eker, Türkiye’nin siyasi, ekonomik, ticari ve diğer alanlardaki kökleşmiş sorunlarının darbe ürünü anayasalarla çözülmesinin mümkün olmadığını, bundan dolayı Türkiye’nin ivedi yeni bir anayasaya ve sistem değişikliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bunun Türkiye’nin bir beka meselesi olduğunu belirten Eker, AK Parti hükümetinin iş dünyası ve sanayicilere yönelik yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ziyaretten ve istişareden duyduğu memnuniyeti ifade eden ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Biz anayasanın üç bölümü olduğunu düşünüyoruz. Birincisi devletin iç işleyişini düzenleyen hükümlerdir. Bu boyut vatandaşı fazla ilgilendirmemelidir. İkinci bölüm devletin vatandaşa nasıl baktığı, ona ne haklar tanıdığı, onun saygınlığını nasıl koruduğudur. Üçüncü bölüm, vatandaşın haklarını korumak için yargıyı nasıl tasarladığıdır. Bu nedenle hukuk reformu, yeni anayasamızın en önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır” dedi.
Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılarından Emine Nur Günay, Hasan Büyükdede, Mücahit Fındıklı’nın da eşlik ettiği toplantıda terör olaylarının ekonomiye etkisi, teşvik sistemi, vergi borçları, organize sanayi bölgeleri, yapısal reformlarda vergi mevzuatının yanı sıra güncel ekonomi meseleleri masaya yatırılarak, fikir alışverişinde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.