Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar: Bizim için Kobani neyse Kudüs odur

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar, Kobani için AK Parti hükümetinin büyük gayretleri olduğunu belirterek, “Bizim için Kobani neyse Kudüs odur.” dedi.AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na seçilen avukat Muhammet Akar görevi...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar: Bizim için Kobani neyse Kudüs odur
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar, Kobani için AK Parti hükümetinin büyük gayretleri olduğunu belirterek, “Bizim için Kobani neyse Kudüs odur.” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na seçilen avukat Muhammet Akar görevi eski il başkanı Aydın Altaç’tan devraldı. Parti binasında düzenlenen devir teslim törenine partinin yeni yönetimi katıldı. Burada konuşan İl Başkanı Akat, Kobani’nin kurtuluşunun çözüm sürecine olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Akar, “ Kobani’den Türkiye’ye gelen mülteci kardeşlerimiz inşallah yakın zamanda evlerine ve yurtlarına dönerler. Kobani için AK Parti hükümetinin büyük gayretleri oldu. Oradan gelen birçok insana kucağını açtı. Bütün
İslam Ümmetini kardeş kılacağız. Aynı medeniyetlerin insanlarıyız. Hepimizin Allah’ın eşit kullarıyız. Bizim için Kobani neyse Kudüs odur.” diye konuştu.

Türkiye’de önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin olacağını anlatan Akar, “ Bu müjdeli haberi biz inşallah Kudüs’ten ve bütün İslam coğrafyasından bekliyoruz. Kan dursun insanlar ölmesin ve artık analar ağlamasın. Memleketimizde inşallah çok güzel bir döneme giriyoruz. Bütün Türkiye toplumunun el ele verip, bir milli birlik ve beraberlik, edebi bir dostluk içerisinde yeni bir Türkiye inşa edeceği yeni bir dönem olacak. Bu yeni ve büyük Türkiye’de inşallah inkâr olmaz.” şeklinde konuştu.

Değişim heyecanını Diyarbakır’a taşıdıklarını anlatan Akar şöyle devam etti: “Diyarbakır’da biz AK Parti teşkilatımıza taze bir ruh da getirdik. İlk defa Diyarbakır teşkilatında bir Asuri ve Keldani kardeşlerimiz var. Aziz kardeşimiz burada kendisi Alevi canlardan birisidir. Engelli kardeşimiz aramızda, başörtülü var, başı açık var, işadamı var, emekçi var. Yani Diyarbakır toplumun bütün birleşenleri kendi yönetimimize dahil etmeye çalıştık. Yeni bir Türkiye ve yeni bir Diyarbakır istiyoruz. Herkesin onurca ve eşitçe yaşadığı Türkiye’yi hep beraber yaşıyoruz. Biz çok zor gümlerden bugünlere kadar geldik."

Diyarbakır’da, yoksullu, işsizlik sorununu ve diğer kalan meseleleri çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Akar, “Gövdemizi taşın altına koyacağız. Koşturacağız ve inşallah da mahcup olmayacağız. Bütün sivil dinamiklere, siyasi partilere, akademisyenlere çağrıda bulunuyorum, kapımız sizlere açık. Projelerinizi getirin, sizin sesiniz olalım. Türkiye’nin maalesef ekonomik kaynakları boşa heba oldu gitti, birilerinin cebine gitti. Maalesef küresel güçler Ortadoğu’nun üzerinden zenginleşti. Hala da kan ve şiddet üzerinden bu küresel güçler zenginleşme hesapları güdüyor. Fakat yeni Türkiye onlara karşı direnecek. Onlara kaşı sesini yükseltecektir. Yeni ve güçlü Türkiye hem İslam ümmetinin hem de diğer mazlumların sesi olacaktır.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.