Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan:

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye genel başkan olmasını milat olarak kabul etmek gerektiğini ifade ederek, “Bu tarihten önce, paralel yapıyla kavgasını ifade eden, F tipi yapılanmalara dikkat çeken, artık...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye genel başkan olmasını milat olarak kabul etmek gerektiğini ifade ederek, “Bu tarihten önce, paralel yapıyla kavgasını ifade eden, F tipi yapılanmalara dikkat çeken, artık Cumhuriyet Halk Partisi’nden eser kalmamış. Laik devlet anlayışını bir kenara bırakmış, doğrudan doğruya cemaat tipi paralel yapının devlet içerisinde örgütlenmesine kol, kanat germeye başlamış, buna ilişkin anlayışını tamamen değiştirmiştir” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkan, ana muhalefet partisinin kaset skandalı ile değiştiğini belirterek, “Bugün Deniz Baykal’ı o dönem ortaya koyduğu politikaları iyi anladığımız takdirde kaset operasyonunun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden dizayn projesinin ne anlama geldiği anlaşılacaktır. Bilindiği üzere eski Genel Başkan Deniz Baykal tam bu tarihlerde F tipi yapılanma kavramını ortaya atmış, bürokraside, yargıda, üst kurullarda paralel yapılanmaya dikkat çekmişti. Tam da paralel yapının meşru hükümete karşıya darbe girişimine hazırlandığı süreçte ana muhalefet partisinin dizayn edilmesi çok önemliydi. Bu çerçevede Türkiye’de yargı mensuplarına, siyasilere kaset skandallarıyla, komplolarıyla operasyon düzenlenmişse, nasıl bunların kaynağı aynı adresi işaret ediyorsa, Deniz Baykal hakkında yürütülen bu operasyonun aynı parmak izini taşıdığını hatırda tutmak gerekir” değerlendirmesini yaptı.
Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’ne Genel başkan olmasını bir milat olarak kabul etmek gerektiğini ifade eden Özkan, “Bu tarihten önce, paralel yapıyla kavgasını ifade eden, F tipi yapılanmalara dikkat çeken, artık Cumhuriyet Halk Partisi’nden eser kalmamış laik devlet anlayışını bir kenara bırakmış, doğrudan doğruya cemaat tipi paralel yapının devlet içerisinde örgütlenmesine kol, kanat germeye başlamış, buna ilişkin anlayışını tamamen değiştirmiştir. Özellikle Mustafa Balbay, İlhan Cihaner ve Tuncay Özkan gibi Ergenekon ve paralel yapı operasyonlarıyla yıllarını cezaevinde geçirmek zorunda kalan tüm Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerini unutmuştur. Tek bir gerçek vardır; o da paralel yapının Türkiye’de oynadığı operasyonlar nasıl, ne şekilde sözcülüğünü yaparız, nasıl onlara kol kanat gereriz çabası içinde olmuştur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.