Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Bursa Milletvekilleri Memur-Sen'de

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Efkan Ala, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret etti. Katılımın yoğun olduğu ziyarette Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala dışında AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve birçok milletvekili de bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Bursa Milletvekilleri Memur-Sen'de

‘’24 HAZİRAN TÜRKİYE’NİN DÖNÜM NOKTASIDIR.‘’

Açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, yeni gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülke için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, ‘’Başkanlık sisteminin ülkenin gidişatını değiştireceğini pratikte görüyor, tek bir kararname ile yasaların düzeltildiğini biliyoruz. Daha önce uzun uzadıya yapılan çalışmalar şimdi tek seferde doğru hamlelerle düzeltilebiliyor. Bunun içindir ki 24 Haziran Türkiye’nin dönüm noktasıdır.‘’ dedi. Konuşmasını sürdüren Şeker, 3600 ek göstergenin genişletilerek acilen çıkarılması ve bayram ikramiyelerinin tüm kamu çalışanlarına verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sözlerinin sonunda Şeker ‘’Bu tempomuzu birlik ve beraberliğimizi yitirmedikçe bize kimsenin gücü yetemez‘’ diyerek sivil toplum kuruluşlarının önemini vurguladı.

‘’HALKIN İHTİYACLARINI BEKLENTİLERİNİ MASAYA YATIRACAĞIZ.‘’

Numan Şeker’in ardından konuşmayı devralan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise ‘’Seçim öncesinde bazı sözler verilmişti, şimdi sırada verilen sözleri yerine getirmek ve başka kalan eksikleri tamamlamak var. Halkımızın ihtiyaçlarını, beklentilerini masaya yatırıp çözüm arayacağız. Ülke olarak ekonomide daha da geliştiğimizde memurundan emeklisine, işçisinden esnafına kadar bütün kesimlere daha nitelikli hizmet vermeye devam edeceğiz.‘’ dedi. Katılımın yoğun olduğuna dikkat çeken Salman kendilerine verilen destek için vatandaşlara teşekkür etti.

‘’TÜRKİYE BİR FIRSAT YAKALADI.‘’

Konuşmayı daha sonra içişleri eski bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Efkan Ala devraldı. Ala ‘’Yeni Türkiye’yi inşa ederken de hep beraber çalışacağız. Çünkü başarıyı yönetmek çok daha fazla çaba gerektiriyor. Türkiye bir fırsat yakaladı, rehavete kapılmadan bu krizleri aşanlar yeni Türkiye’yi de inşa etmelidir. Türkiye içinde bulunduğu zaman ve coğrafya itibariyle de çok önemli başarılara imza atıyor. Coğrafyanın savaşla boğuştuğu, dünya güçlerinin bile kötü bir durumda olduğu bu zamanda ülkemiz emin adımlarla hedefine doğru yürüyor.‘’ dedi.  Memur-Sen’in, Türkiye’nin her zaman önünü açan sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini belirten Ala ‘’Burada gördüğümüz el birliği yürek birliği bize hem heyecan veriyor hem de sorumluluğumuzu  gayretimizi arttırıyor.‘’ dedi.

‘’BAKANLIKLAR İŞİ EHLİ KİŞİLERE TESLİM EDİLDİ.‘’

Konuşmayı son olarak devralan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemine dikkat çekti. Çavuşoğlu ‘’Yeni yasamayla birlikte bakanlıklar işi ehli kişilere teslim edildi. Milletvekilleri vatandaşla artık daha iç içe olacaktır. Şimdi bundan sonra sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde daha çok çalışacağımızı gelecek kuşaklara daha güçlü ve daha saygın bir ülke bırakmak için her şeyden önemlisi son yıllarda elde ettiğimiz kazanımları kurumsallaştırmak için ve bu bölgede hatta küresel düzeyde güç odağının olduğunu bir kez daha kanıtlamak için bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Başarısızlığı hiçbir şekilde kabul edemeyiz çünkü biz milletimize söz verdik.‘’ dedi. Yasama ve yürütmenin kesin çizgilerle ayrıldığını belirten Çavuşoğlu ‘’Önceden yapılan seçimlerde salt çoğunluk sağlandığında partinin başkanına hükümeti kurma görevi verilir, meclisin içerisinden oluşan o aritmetikten bakanları görevlendirir, sonra hükümet programı okunur güven oylaması yapılır ve işe başlanır. Kırk beş günlük zaman içerisinde bunlar olur. Eğer tek başına iktidar sağlanmamışsa mağlum krizler meydana gelmekteydi. Zaten sistemi değiştirmemizin temel argümanlarından biri de bu siyasi iktidarsızlığı bertaraf etmektir. Yeni sistemde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seksen iki milyon kişi içerisinden verilen işi en iyi şekilde yerine getirebilecek olanı seçebilecektir.‘’ diye konuştu. Fetö konusuna da ayrı bir parantez açan Çavuşoğlu ‘’Bunlar bizim o ülkelerle olan ilişkilerimizi de zehirliyorlar. Artık gereken neyse yapılıyor bekletilmiyor, nereye giderlerse gitsinler güvenlik güçlerimizin başarıyla yürüttüğü operasyonlarla paketleyip getiriyoruz.‘’ dedi. Toplumsal tabanlarda ki  mutabakatın daha da fazla genişletilmesinin gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu konuşmasını kendilerine destek verip inanan Memur-Sen’e teşekkür ederek sonlandırdı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.