Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Antalya’dan Yeni Genel Başkana Erken Destek

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti kongrelerinin demokrasi şöleninde geçtiğini belirterek, yeni açıklanacak AK Parti Genel Başkanı’nın da arkasında duracaklarını kaydetti.Sümer, İl Başkan Yardımcısı Mesut Topçu ile...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Antalya’dan Yeni Genel Başkana Erken Destek
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti kongrelerinin demokrasi şöleninde geçtiğini belirterek, yeni açıklanacak AK Parti Genel Başkanı’nın da arkasında duracaklarını kaydetti.
Sümer, İl Başkan Yardımcısı Mesut Topçu ile birlikte AK Parti 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi, il binasında basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan Sümer, AK Parti’nin 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresini yapacağını hatırlattı.
"AK PARTİ MAKAMLARIN KIYMETİİNİ BİLİR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun göreve geldiği günden itibaren önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Sümer, "Ülkeye hizmet ve siyasette alınan görevler bir bayrak yarışıdır. Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı, kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni genel başkanımıza devredecek. Bu bayrak yarışının içerisinde bundan sonra da yeni kongrede seçilecek genel başkanımız ve başbakanımız da aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir. AK Parti’nin genel başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlığı son derece kıymetli makamlardır. Bu önemli makamların kıymetini AK Parti kadroları çok iyi bilir" dedi.
22 Mayıs günü yapılacak kongrenin, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Merkezin aldığı kararla yapılacağını belirten Sümer, "Ahmet Davutoğlu’nun 5 Mayıs günü genel başkanlığı bırakacağını açıklamasından sonra daha önceki genel kurullarda da izlediğimiz bir yol olan temayül yoklaması yapıldı. İstişareye büyük önem veren partimiz, milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanlarının belirlenmesinde de temayül yoklamasını gerçekleştirdi. Bu yöntemin, geleceğe yönelik atacağımız adımlarda çok önemli bir yol olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.
"YENİ GENEL BAŞKANIN DA ARKASINDAYIZ"
Teşkilatlar olarak, Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı açıklandığı zaman arkasında durdukları gibi yeni açıklanacak olan başkanın da arkasında duracaklarını vurgulayan Sümer, "Pazar günü yapacağımız olağanüstü kongre göstermiştir ki, AK Parti’de makamların hiçbir önemi yoktur. Önemli olan millete hizmettir. Diğer siyasi partilerin içinde bulunduğu durumu görüyoruz. Koltuk uğruna verilen mücadeleleri her gün basından takip ediyoruz. Biz, kişisel çıkarlar için siyaset yapmıyoruz. AK Parti, yüzde 50 oy ve tek başına iktidarken genel başkanlığı ve başbakanlığı bırakabilme erdem ve cesaretine sahip siyasetçilerin bulunduğu bir harekettir. Siyasi hırsımız ve koltuk sevdamız olmadığı için halkımızın takdirini kazanmış ve 14 yıldır tek başına iktidarda olan bir AK Parti var" ifadelerine yer verdi.
"ŞÖLEN GİBİ KONGRE"
AK Parti’nin kongrelerinin şölen havasında geçtiğinin altını çizen Sümer, "AK Parti kongreleri, diğer partilerde olduğu gibi sandalyelerin havada uçuştuğu, kavgaların yaşandığı bir ortam değil, her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir. 22 Mayıs Pazar günü AK Parti Antalya Teşkilatı olarak Ankara Arena’da olacağız ve bu demokrasi şölenine katılacağız. Kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim. Seçilecek olan Genel Başkanımızla birlikte, ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyacak, Büyük Türkiye yolunda ’Kutlu Yürüyüşe Devam’ diyeceğiz" dedi.
"500 BİN ÜYE"
AK Parti olarak Antalya’da 299 bin üyeye ulaştıklarını kaydeden Sümer, "2019’a kadar 500 bin üye hedefimiz var. Ayda ortalama 10 bin yeni üyemiz oluyor. 2019 girmeden hedeflediğimiz 500 bin üyeye ulaşmayı istiyoruz. Diğer partiler de bizi taklit etmeye başladı. Biz de diyoruz ki taklitlerinden sakının, aslı burada" değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.