Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Elvan: "Aleviler İçin Daha Somut Adımlar Atacağız."

ANTALYA (İHA) – Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, AK Parti’nin 2023 Sözleşmesi’nde duyurduğu gibi tüm evrensel değerler, hak ve hürriyetler konusunda ülkenin ve toplumun...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, AK Parti’nin 2023 Sözleşmesi’nde duyurduğu gibi tüm evrensel değerler, hak ve hürriyetler konusunda ülkenin ve toplumun bir bütün olarak bunlara sadık kalması için çalışacaklarını belirterek, Aleviler için de daha somut adımlar atacaklarını söyledi.
Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Tahsin Akpınar ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Elvan, Alevi-Bektaşi düşüncesinin sevgi, hoşgörü ve kardeşlikten beslendiğini belirtti. Elvan, “Gelin canlar bir olalım’ cümlesi bizim hayatımızın, toplumumuzun özümüzün önemli bir cümlesi olduğunu düşünüyorum. Bu cümle Alevi düşüncesinde birlikte hareket etmenin önemli olduğunun göstergesi. Alevi-Bektaşi düşüncesine baktığımız zaman bu düşüncenin her zaman sevgiden, hoşgörü ve kardeşlikten beslendiğini, kavgadan beslenmediğini görüyoruz. Yunus Emre’nin çok güzel bir dizesi var, onun dediği gibi ‘Ben gelmedim kavga için benim işim sevda için’ ve ‘Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’. Bu dizilerdeki sevgi, hoşgörü anlayışı, hayat felsefesi, Alevi Bektaşi düşüncesinin hayat felsefesinin de özünü oluşturuyor" dedi.
40 yıldan beri insanları birbirine düşürmeye çalışan bir kargaşa ortamı oluşturmaya çalışan kesimlerin bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini hatırlatan Elvan, Alevilerin onlara karşı bugüne kadar dimdik ayakta durduğunu ve gerekli samimiyeti gösterdiklerini söyledi. Elvan şöyle devam etti:
"Barış ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu siz gösteriniz. Sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. 13 yıl önce Alevi Bektaşi düşüncesine yönelik herhangi bir şey yapılmadığını görüyoruz. Hatta gündeme gelmediğini biliyoruz. Bir Alevi kardeşimizin ‘Aleviyim’ demekten çekindiğini hatırlıyoruz. Bu dönemleri hep birlikte yaşadık. Ama biz istiyoruz ki her bir birey inancını özgürce ifade etsin ve özgürce yaşasın. Türkiye’de bunu sağlamalıyız. Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi gerçekten Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması bizler için son derece önemli, bizler bunun için mücadele ediyoruz. Türkiye’de son dönemde önemli gelişmeler oldu. İlk kez bu kadar geniş kapsamlı çalıştay yapıldı. Buradan çıkan kararlardan bazılarını özetlemek istiyorum. Devlet hiçbir dini, hiçbir mezhebi ve hiçbir ideolojiyi vatandaşlarına dayatamaz. Devlet, her türlü inanca eşit mesafede olacak. Kişi inancını özgürce yaşayacak. Bunlar son derece önemli kararlar. Bu sizdeki sevgi kültürünün bir parçası olan o semahı ve sazı kullanmanızda da önemli bir anlam olduğunu düşünüyorum. Semah ve sazdan bahsedecek olursak işin özü sevgi ve kardeşlik. Sizleri çok önemsiyoruz.”
Hükümet olarak ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarına Alevilikle ilgili görüşleri aldıklarını ifade eden Elvan, bunları yeterli görmediklerini, daha somut adımlar atmak için çalıştıklarını belirtti. Elvan, “AK Parti’nin 100 maddeden oluşan 2023 Sözleşmesi’nde duyurduğumuz gibi tüm evrensel değerler, hak ve hürriyetler konusunda ülkenin ve toplumun bir bütün olarak bunlara sadık kalması için çalışacağız. Tüm siyasi partileri de buna davet ediyoruz. Öngördüğümüz yeni anayasa ile bizim bedenimize dar gelen bu yasaları değiştirip daha özgür bir Türkiye oluşturmak istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.