Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ak Parti Ankara İl Danışma Meclisi Aralık ayı toplantısı

AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Aralık ayı toplantısında konuşan Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, hukukun üstünlüğünü esas alan bir başkanlık sisteminin Türkiye için yararlı olacağını savunarak, “Bu...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Aralık ayı toplantısında konuşan Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, hukukun üstünlüğünü esas alan bir başkanlık sisteminin Türkiye için yararlı olacağını savunarak, “Bu önemli. İstikrar açısından önemli” dedi.
AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi. Necip Fazıl Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Türkiye’de siyasal sorunların bulunduğunu belirtti. Bu sorunların sebebini ise kaliteli muhalefet olmamasıyla savunarak, “Son 15-20 senedir. Ak Parti dışında bir Türkiye partisinin bulunmamış olmamasıdır. AK Parti Türkiye’nin bugününde geleceğinin de teminatıdır” ifadelerini kullandı.
“Atomize partilerle, butik partilerle Türkiye’de istikrarı sağlamak mümkün değil” diyen Çiçek, konuşmasını şu şekilde sürdü:
“Eğer bir ülkede istikrar yoksa siyasal sistemi çalıştırmakta da ciddi zorluklar olur. Nitekim bir kısım darbelerin gerekçelerine bakarsanız istikrarsızlıklara hep vurgu yaparlar. Her 7 sende bir darbe yada darbe teşebbüsü ile muhatap olmuş bir Türkiye olarak, istikrar gerçekten Türkiye için her türlü olumlu gelişmenin ön şartı olarak gözüküyor. İstikrarsızlık siyasal sistemi tıkıyor.”
“AK Parti’nin varlığından rahatsız olanlar yokluğunda ortaya çıkacak problemleri iyi düşünmeleri lazım” ifadelerine yere veren Çiçek, “Eğer iyi düşünmeden yola çıkarlarsa bir takım kanunsuz, hukuksuz fevri Türkiye’yi sıkıntıya sokacak teşebbüslere girişirlerse Türkiye’nin ne hale geleceğini de 15 Temmuz’da gördük. Ondan öncede zaman zaman yaşadık” değerlendirmesinde bulundu.
Başkanlık sistemi açıklaması
Başkanlık sistemine ilişki değerlendirmelerde bulunan Çiçek, “Devletlerin, milletlerin hayatı kişilerle kıyaslanamaz. Bugün istikrar var yarın olmayabilir. Gelin bunu kurumsal hale getirelim. Kişiye bağlı olmaktan çıkaralım. İstikrar meselesi, Tayyip Erdoğan, Ak Parti meselesi değil. Türkiye’nin geleceği ile ilgili Türkiye eğer hedeflediği noktalara varabilecekse en başta yerini alacaksa bunun yolu istikrardan geçiyor. Bunu da durup dururken söylemiyoruz. Türkiye tarihin önümüze çıkardığı en önemli fırsatları koalisyon pazarlıklarıyla, hükümet kurmalarla geçirdi ve sonrada Türkiye 70 cente muhtaç hale geldi. Nerede ise bir 2’nci dünya ülkesi noktasına geldi. Bütün bu tecrübelerden sonra iş yapmak üzere siyaset yapan laf yapmak üzere değil. İş yapmak üzere siyaset yapan insanlar tarafından denildi ki, eğer Türkiye medeniyet yarışında daha hızlı koşacaksa, alt yapı üst yapı yatırımlarını yapacak Türkiye’yi daha mutlu bir ülke haline getirecekse bunun yolu başkanlık sistemidir ” şeklinde konuştu.
Çiçek, hukukun üstünlüğünü esas alan bir başkanlık sisteminin Türkiye için yararlı olacağını savunarak, “Bu önemli. İstikrar açısından önemli” ifadelerine yer verdi.
“FETÖ o gece ülkemizi adete bir uçurumun kenarına getirdi”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise 15 Temmuz gününe ilişkin değerlendirmede bulunarak, “FETÖ o gece ülkemizi adete bir uçurumun kenarına getirdi ama çok şükür Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz muhalefet partileri, medyamız bütün toplumsal kesimlerle milletimiz buna karşı koydu. Bu hain girişimi akamete uğrattı. O gece başarısız kalan darbe girişimi aslında 2’nci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesiydi. Ankara boş yere Başkent olmadığını göstermiş oldu” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.