Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı

7 Haziran seçimlerinin ardından partilerin daha ılımlı ve sorunları çözmek için uğraştığını belirten AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, “Partilerinin genel yaklaşımları gittikçe daha...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı
7 Haziran seçimlerinin ardından partilerin daha ılımlı ve sorunları çözmek için uğraştığını belirten AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, “Partilerinin genel yaklaşımları gittikçe daha ılımlılaşan, daha ülkeyi öne alan, ülkenin acil hükümet sorununu çözüm noktasında olgun bakış geliştiriyorlar” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısına bu hafta da devam etti. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, basın toplantısında parti çalışmaları ve gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundular. TBMM’de güçlü olarak koalisyon için iki ihtimalin ön plana çıktığını belirten İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, bu ihtimallerin AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP olarak açıkladı. Tutumlu açıklamalarında şunları söyledi:
“7 Haziran seçimlerinin ardından partilerinin genel yaklaşımları gittikçe daha ılımlılaşan, daha ülkeyi öne alan, ülkenin acil hükümet sorununu çözüm noktasında olgun bakış geliştiriyorlar. Meclis tablosunda güçlü olarak iki ihtimal var. Bir tanesi AK Parti-CHP, diğeri de AK Parti-MHP’dir. Bunun dışındaki seçenekler kağıt üzerinde olabilirliği olan ama mümkün olmayan seçenekler. Azınlık hükümetini hiç kimse istemiyor. MHP ve HDP bir birlerinin içerisinde ve dışarıdan destekleyeceğini ve hiçbir koalisyona sıcak bakmıyor. Dolayısıyla iki koalisyon ihtimali var. Memleketin selameti için bütün partiler sağ duyu ile yaklaşırlar. Koalisyon noktasında sanıyorum hafta sonu itibariyle resmi olarak görüşmeler başlar. En kısa sürede de hükümet kurulur ve kurulacağının inancındayım.”
“SOYDAŞLARIMIZA UYGULANAN ZULMÜ KINIYORUZ”
Toplantıda konuşan Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken ise Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik yapılan zulmü kınadıklarını dile getirerek, “Bereketli Ramazan ayında Dünya kamuoyunda üzücü durumlar yaşanıyor. Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik uygulanan bir zulüm var. Bunu da kınadığımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Ayrıca hükümet kurulmamasına rağmen ekonomide sağlam dinamik taşların yerine oturduğunu görüyoruz. 13 yıllık yapılan yatırım ve hizmetlerden kaynaklı. Ekonomimizde ve istikrarımızda bir bozulma yok. Ülkemiz bir kriz eşiğinde değil. Hükümet kurulana kadar da böyle devam edecek inşallah” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.