Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti 26. Dönem Gaziantep Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı

AK Parti 26. Dönem Gaziantep Milletvekili adayları tanıtım toplantısı coşkulu başladı. Aday tanıtım toplantısına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de katıldı.Şehit Kamil Kültür Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti 26. Dönem Gaziantep Milletvekili adayları tanıtım toplantısı coşkulu başladı. Aday tanıtım toplantısına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de katıldı.
Şehit Kamil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti 26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Programı, konserle başladı. Yöresel sanatçılar tarafından düzenlenen konserle salondakiler coştu. Kürsüye çıkan bir grup partili genç, halay çekip, oyun oynadılar. ’İlk günkü aşkla, hep birlikte’ sloganıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına; Maliye Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Şimşek, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, diğer milletvekili adayları ve partililer katıldı. Şimşek ve Gül’ün salona girmesi ile salondaki coşku arttı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep mitingindeki konuşmasının yer aldığı video ve resimlerden hazırlanan sunum gerçekleştirildi. Konuşması esnasında sık sık tezahürat edilen İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, “Tüm Gaziantep ile ayrı ayrı gurur duyuyorum” dedi. Özkeçeci, “Güzel ülkemiz Türkiye geçmişteki, AK Parti iktidarı öncesindeki siyasi kadroların faturasını ödedi. Bugün geçmişin faturasını halen daha ödeyen ülkemiz, AK Parti iktidarları ile hızla kalkınma ve büyüme gösterdi. Türkiye krizler ülkesiyken, bugün fırsatlar ülkesine dönüştü. AK Parti olarak anlatacağımız çok şey var. Kırgın olmadan, küskün olmadan, el ele, hep birlikte, cefakar yol arkadaşlarımızla beraber, AK Parti bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, bazı kendini bilmez, vatan hainleri tarafından kaosa sürüklenmeye çalışılıyor. Buna önce Gaziantep, sonra da tüm ülkemiz fırsat vermeyecek. Gaziantep’in kalbi bu salonda atıyor. Bu salon bugün umut veriyor” diye konuştu.
Tüm partililerin daha çok çalışması gerektiğini vurgulayan Özkeçeci, “7 Haziran seçimler sonrası gelişmeleri hepimiz yakından takip ettik. Anladık ki, iktidarda AK Parti olmazsa, ülke kardeşin kardeşi vurduğu eski döneme geri dönecektir. AK Partisiz bir Türkiye’nin itibar, istikrar ve ekonomik sorunları olacağını gördük. Daha çok çaba göstereceğiz. Seçim vaatlerimizin altı boş vaatlerden uzak, uygulanabilir olması AK Parti’nin en büyük özelliğidir” diyerek konuşmasını tamamladı.
Gaziantep AK Parti Milletvekili adayları, Selami Yetkinşeker, Muhammed Hakan Tanrıöver, Fikret Murat Tural, Ali Şahin, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Abdullah Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer, Abdülhamit Gül, Mehmet Şimşek’in öz geçmişleri ve resimlerinin yer aldığı sunum yapıldı.
"HAYDİ BİSMİLLAH" ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Kürsüde konuşan Abdulhamit Gül, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan tabloyu hatırlatarak konuşmasına başladı. Yasaklanan ’Haydi Bismillah’ şarkısı ile ilgili eleştirilere cevap veren Gül, “Bismillah deyince birileri rahatsız oldu. Haydi bismillah dedik, CHP rahatsız oldu. AK Parti ‘bismillah’ demesin diye şikayet etti. Bismillah demeyeceğiz de ne diyeceğiz. Anadolu insanları bin yıldır, her hayırlı işe bismillah diyerek başladı” dedi.
"MUHALEFET, BLOK; HAYIR VE TERÖR SİYASETİ YAPTI"
Gül, CHP’nin blok, MHP’nin hayır, HDP’nin de terör siyaseti yaptığını ifade etti. Gül, “Biz mesajı çok iyi aldık. Koalisyon için her türlü çabayı gösterdik. Tek amacımız, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak istikrarsız ortama girmesin istedik. Gayretlerimizi tüm Türkiye gördü. Diğerleri ne dedi. Blok siyasetini tercih etti. Blok siyaseti çatıda olduğu CHP’nin üzerine çöktü. Bahçeli takvim vermekte meşhurdur. İlk fırsatta seçim olmasını istedi. Sandıklar yeni açıldı. Ortada milletin bir iradesi var. MHP’nin ilk açıklaması ‘koalisyona girmeyiz, hayır’ oldu. HDP’nin tavrını biliyorsunuz. CHP blok, Bahçeli ‘hayır’, HDP terör siyaseti yaptı. CHP sırtını vesayetçilere, HDP teröre sırtını dayadı. Bahçeli, sırtını nereye dayadığını kendisi bile bilmiyor. AK Parti ise sırtını millete dayadı. Bu seçimde istikrar için oy kullanın. İstikrar ve huzur için yeniden iş başına AK Partiyi geçirmeye hazır mıyız. Diğerleri terörün vesayetçiliğin hayırcılığın siyasetini yaparken, bizler birlik, kardeşlik ve beraberliğin siyasetini yapıyoruz” dedi.
“DERSİMİZE ÇALIŞTIK”
Muhalefetin 1 Kasım seçimlerinde ve öncesinde AK Parti’ye bu kadar ilgi beklemediğini ifade eden Gül, seçimlerde AK Parti’nin dersine çalıştığını ifade etti. Gül, “MHP’li ve CHP’li seçmen bile bu tabloyu beklemiyordu. Biz 7 Haziran seçimi akşamından beri, hangi konularda eksiğimiz, zafiyetimiz var’ diye dersimize çalıştık. İradenin doğru olduğunu, eksikliğin bizden kaynaklandığını düşündük ve buna inanarak seçim beyannamemizi yeniden hazırladık. Bu beyannamenin merkezinde millet var, doğusuyla batısıyla 78 milyon var, insanlık onuru, haysiyeti, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı var. 13 yılda devletin iki yakasını bir araya getirdik. Taahhütleri yerine getireceğiz. Öbür partiler söz söyler, bekara karı boşamak kolay. Bu vaatlerin hepsi hükümet kurulduktan sonra gerçekleşecek vaatler. Türk malı uçağımız olacak, milli savaş uçağı olacak. Milli gemimiz, milli aşımız, 550 milli ve yerli vekil ile Türkiye, dünyanın yıldızı olacak” diye konuştu.
SAVAŞ İDDİALARI
Gül, bazı ulusal medyada Rusya ile savaş çıkartılacağı yönündeki yorumlara da cevap verdi. Gül, “Paralel yayın organları bir takım medya ile savaş çıkartıyorlar diye iftiralar atıyorlar. Türkiye’de 23 yıldan beri terörle mücadele var. Çözüm sürecindeki ülkemizde terörle mücadele polisimizin şehit edilmesi ile yeniden başladı. Uyurken polisi, eşinin yanında binbaşımızı şehit edersen, devletin demir yumruğu başınıza iner. Suriye’deki Irak’taki kan sona ersin istiyoruz. Sınırlarımızı tanımayanlara da en sert şekilde cevabını veririz” diye devam etti. Gül yapılacak 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.
TÜRKÇE VE KÜRTÇE SELAMLADI
Son olarak kürsüye çıkan Maliye Bakanı Şimşek ise salondakileri Türkçe ve Kürtçe selamlayarak konuşmasına başladı. Şimşek, “Haydi bismillah diyerek, kutlu hizmet davası için yola çıkıyoruz. 7 Haziran seçimleri arzulanan istikrarı geri getiremedi. İstikrarın önemini daha anladık. Sonuçların tüm ülkede hatta geniş coğrafyada hissedileceğini gördük” dedi. 7 Haziran seçimlerinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun samimi hükümet kurma çabalarına muhalefetin anlaşılmaz tutumlarla yaklaştığını ifade etti. Şimşek, “Sonuçlar bile açıklanmadan, kırmızı çizgilerden, bloklardan hayır tavırlarından bahsedildi. Buradan samimi çaba ve yapıcı yaklaşımımızı tüm milletimiz şahittir. Dolayısıyla yeni bir seçimin başlangıcını yapıyoruz. Yol haritamızı beyannamemizi, oldukça kapsamlı, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı projelerimizi detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaştı. Buradan küresel ekonomiden rekabete kadar her alanda net bir vizyonumuz, kapsamlı programımız ve reform çabalarımız var” dedi.
REFORMLAR
Şimşek, Ak Parti iktidarlarının 2003-2014 yıllarında birinci nesil reformlarını kullanıp, Türkiye’yi alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna çıkartarak Türkiye’ye sınıf atlattığını kaydetti. Şimşek, “Yine reform diyoruz. İkinci nesil reformlarla Türkiye’yi üst gelir grubuna çıkaracağız. Bölgedeki kaosa, krize, teröre rağmen, Türkiye kişi başına milli gelirde, Avrupa Birliği’ndeki kişi başına milli gelirin yüzde 54’üne ulaştı. Yeni hedefimiz Avrupa Birliği oranlarını yakalamak. Her alanda reform yapacağız. Kasım’ın ortasında dünya liderleri Antalya’da toplanacak, gündemin en büyük maddesi reform. Bu bir dinamik süreçtir. AK Parti’nin reformcu olması, reformcu zihniyete sahip olmasındandır. Daha yüksek standartlar için reform diyoruz" diyerek konuşmasını sürdürdü.
Vaatlerin sadece asgari ücreti, maaş artışı, esnafa verilecek destekleri kapsamadığını anlatan Şimşek, yoğun teknoloji ve bilişim vaatlerinin de çok önemli olduğunu kaydetti.
"VAATLER KOPYA DEĞİL"
2002 yılında Türkiye’nin topladığı vergi gelirleri ile neredeyse borç faizlerini ödeyemeyen bir ülke olduğunu hatırlatan Şimşek, vaatlerin CHP’den kopyalandığı yönündeki iddialarına cevap verdi.
Vaatlerin hesabı yapılmış, uygulanabilir vaatler olduğunu anlatan Şimşek, “2003 yılından sonra ne oldu? Ak Parti, ülkede petrol mu buldu. Hayır, siyasi istikrarı sağlayıp ülkede reform yaptı. İkinci önemli boyutu vaatlerdir. Birkaç ay öncesine ne değişti diyorlar. Biz zaten bu adımları yeni atmıyoruz. 2002 yılında asgari ücret 180 TL idi. Asgari ücreti arttıran AK Parti’dir. Emeklimize belirli aralıklarla zam yaptık. Bu vaatlerde ne kopya, ne de yeniden hatırlama var. Biz toplumun tüm katmanlarının sesini dinledik. Mali disiplini riske atmadan vaatlerde bulunduk. Bizim vaatlerimiz gerçekçi hesabı yapılmış, uygulanabilir. Mutlaka iktidara geldiğinde sözlerini yerine getirecek kapasiteye sahip, ekibimiz mevcut. Gençlerin istihdamını destekliyoruz. Zaten 7 Haziran öncesinde de 6 aylık bir programımız vardı. Şimdi bunu 1 yıla çıkardık. Gençlerin girişimciliğine destek vereceğiz. Zaten zenginliğin ana kaynağı girişimciliktir. AK Parti bu anlamda popülist olmamış, popülizm tuzağına düşmemiştir” dedi.
VAATLERİN MALİYETİ
Şimşek, şöyle devam etti: "Tüm vaatlerin toplam maliyeti milli gelirin yüzde biri bile değil. Bütçe açığı yüzde 10.8 idi geçen yıl yüzde 0.7’ye düşürdük. Bu vaatlerin dolaylı geliri dikkate almadan yüzde birinden bahsediyoruz. Bu yılın 8 ayında bütçede fazla var. İki seçime belirsizlik, istikrar ve teröre rağmen, AK Parti bütçe uygulamalarında başarılı olmuş, dünyada örnek gösterilen bir bütçedir. Bunların yüzde bir değildi, popülizm sınırının üstündeydi. 150 milyon ile 180 milyon arasındaydı. Bizim vaatlerimizde ise maksimum 20 milyondan bahsediyoruz. Popülizm tuzağına düşmedik. Ne kandıranız ne de kandırılanız."
"SİSTEM KİLİTLENDİ"
7 Haziran seçimlerinden sonra sistemin kilitlendiğini belirten Şimşek, sistemi milletin açacağını ifade etti. Şimşek, “Artık istikrar zamanı. 7 Haziran sonrası sistem kilitlendi. Ak Parti karşıtı sloganlar üzerinde siyaset üretmek işin kolayı. Sorunları çözelim dediğiniz de kimse ortalıkta yok. MHP ve CHP’den bahsediyorum. HDP’de gelen talimatlarla geri çekildi. Böyle durumda elimize taşın altına koyacağız. MHP’li kardeşlerimizde bunu görüyorum, sahada görüyorum ama Bahçeli’nin yaklaşımı bunu önlüyor. CHP’nin kafası karışık. Eğitim sisteminin eskiye dönmesini istiyor. Bizim dünya ile yarışabilmemiz lazım. Kafa karışık olmasa eğitim sistemine bu anlayışla bakılır mı. Şimdi bu kilidi milletimiz çözecek. Milletimiz, birlik, berberlik, barış ikliminden yana tavır koyacak” diye konuştu.
Tarım sektöründeki vaatleri de değerlendiren Şimşek, tarımda yeni uygulamalarla dünyadaki 7. büyük ekonomiden 5. büyük ekonomiye yükselmeyi hedeflediklerini kaydetti.
TERÖRLE MÜCADELE
Şimşek, terörle mücadeleyle birlikte çözüm iradesinin de en dirayetli bir şekilde sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. Şimşek, "Bizim çözüm irademiz en güçlü şekilde devam edecek. İnadına kardeşlik, inadına birlik, inadına beraberlik, inadına barış, inadına çözüm, inadına tek devlet, inadına tek millet diyoruz. Çözüm irademiz güçlü. Bu suistimal edildi. Bunu suistimal edenlerle onların anladığı dille mücadele edeceğiz. Ret ve inkar politikasına son verdik. Bunun karşılığında bölücü terör örgütünün faaliyetlerini, gördük. Mesele hak ve hukuk arayışı ise talepler başımız gözümüz üstünde, ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Terörle mücadele ederken özgürlükleri daha çok arttıracağız. Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bizim muhatabımız, bizim milletimizdir. Tüm kışkırtmalara rağmen milletimiz, terör çağrılarına kulak vermedi. Bu AK Parti’nin reform siyaseti sayesinde olmuştur. Kafamız son derece net" dedi.
Kobani’deki desteklere rağmen yapılanların suistimal edildiğini anlatan Şimşek, konuşmasını şöyle devam etti:
“Kobani’de yapılan desteklere rağmen Kobani olaylarında büyük bir suistimalle karşılaştık. 197 bin Kürt kardeşimize kapımızı ve gönlümüzü açtık ama istismar edildik. 6-7 olaylarını hatırlıyorsunuz. 3 gün içeride 197 bin kişi ülke sınırlarına girerken, sınıra kadar koyun ve arabalarını getirmişler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Başbakan Davutoğlu’nu arıyor, ’Kobanilileri aldık ama sürülerine, araçlarına ne yapacağız, sınırın öbür tarafında kaldı’ diyor. Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile hayvanları da araçları da DEAŞ militanlarının elinden kurtardı. Bunu yapan hükümet devlet, buna karşı ne beklemelidir. Bir teşekkür beklersiniz, takdir beklersiniz. Karşılığında 6-7 Ekim Kobani olayları yaşandı. Bu çağrıyı kim yaptı. Bunu Kürt kardeşimi biliyor. Bunlara rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne daha çok yatırım yapacağız. Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük için mücadele edeceğiz ama terörle de en güçlü şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Şimşek, konuşmasını Kürtçe veda mesajıyla bitirdi. Ardından 12 milletvekili adayı, hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.