Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu Kapanış Toplantısı

ANKARA (İHA) – TBMM Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu’nun kapanış toplantısı yapıldı. Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan’a, Komisyon Başkanı Ayşe Keşir tarafından plaket verildi.Aile...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – TBMM Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu’nun kapanış toplantısı yapıldı. Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan’a, Komisyon Başkanı Ayşe Keşir tarafından plaket verildi.
Aile Bütünlüğünün Koruma Araştırma Komisyonu kapanış toplantısı, TBMM Tören Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, ailenin sosyal, kültürel, ekonomik en temel dayanak olmasının yanı sıra medeniyetlerinin en temel dayanağı olduğunu belirterek, “Bu konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisimizin, her kurumumuzun yaptığı çalışma çok önemli. Bakanlık olarak en öncelikli konularımız arasına almış olsak bile, kendimize göre çok ciddi mücadeleler vermiş olsak bile, değişen sosyokültürel nedenler, ekonomik nedenler, bireyciliğin bu kadar ön palana çıkması gibi gerekçelerle en yoğun medya ve çevre baskısı altında kalan kurumu korumakta güçlük çekiyoruz” dedi.
TBMM İdari Amiri Salim Uslu ise, çözüm odaklı birey ve aile yapısının güçlendirilmesini, koruyucu ve önleyici tedbirlerin birlikte alınmasını önemli çıktılar olarak gördüğünü ifade ederek, “Bilhassa suç eğilimlerinin sağlıksız aile bireyleri üzerindeki oranlarının tespit edilmesi ihtiyacı kanaatindeyim. Sağlıksız ailelerde suça iştirak oranlarının daha fazla olduğu konusunda çeşitli bilgi kırıntıları var. İhtisas Komisyonu’nda olarak komisyonun devamında yarar var” ifadelerini kullandı.
Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, komisyonun 14 Ocak tarihinde çalışmalarına başladığını belirterek, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu, akademisyenlerden 19 toplantı düzenleyerek bilgi aldıklarını ifade etti. Keşir, Komisyonun 9 ilin yanısıra Almanya, Hollanda, Danimarka ve İsveç’te incelemelerde bulunduğunu söyleyerek, “Çalışma ziyaretlerimizde bazı ailelerin evlerine konuk olduk. Sağlıklı ve güçlü bir aile olmanın deneyimlerini dinledik. Çalışmalarımız esnasında ailevi sorunlar değil, çözümlerle gündem yapmak temel gayemizdi” şeklinde konuştu.
Keşir, şunları kaydetti:
“Türkiye aile yapısı araştırmalarına göre, ailelerin en fazla iletişim konusunda sorun yaşadıkları ortaya çıkmış, bu anlamda yapılması gereken çalışmalara ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır. Aile bireyleri sorunları konuşarak değil, sessiz kalarak, küserek ifade etmektedir. Aile çözümün değil, sorunun merkezi haline gelmektedir. Aileyi güçlendirmek ve sorun çözme kapasitesini geliştirmek amacıyla aile eğitim programlarının ve aile danışmanlığı hizmetinin yaygınlaştırılması önem arz etmektedir. Kadına yönelik şiddet konusunda değişen ihtiyaçlara göre hukuksal düzenlemeler yapılması gerektiği anlaşılmıştır.”
Yapılan açıklamaların ardından yedi örnek aileye plaket verildi. Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir’in elinden plaket aldı. Kız çocuklarının iyi yetiştirilmesi için üzerilerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Mehmet Aslan, kendisinin Özgecan Vakfı isimli bir vakıf kurduğunu hatırlatarak, “Üç yıla yakın zamandır sadece kız çocuklarına ve kadınlara yardım etmek için tek başıma çırpınıyorum. Kimse yok” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.