Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile Bakanı Kaya, Hollanda polisinin köpekle saldırdığı Hüseyin Kurt’u hastanede ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda ziyareti sırasında Hollanda polisinin üzerine saldığı köpekler tarafından ısırıldıktan sonra yaralanan ve akabinde tedavi için Türkiye’ye getirilen Hüseyin Kurt’u ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile Bakanı Kaya, Hollanda polisinin köpekle saldırdığı  Hüseyin Kurt’u hastanede ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda ziyareti sırasında Hollanda polisinin üzerine saldığı köpekler tarafından ısırıldıktan sonra yaralanan ve akabinde tedavi için Türkiye’ye getirilen Hüseyin Kurt’u ziyaret etti. Hollanda’da yapılan insanlık dışı muameleyi bir kez daha kınayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, “Çok insanlık dışı bir muameleydi ama sizlerin sesi bana orada güç verdi” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda ziyareti sırasında Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Hollanda polisinin saldırısına maruz kalarak yaralanan Hüseyin Kurt’u, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Kaya’ya bu ziyareti sırasında hastane yöneticisi Aytekin Kaymakçı da eşlik etti. Hüseyin Kurt’un tedavi gördüğü hastane odasına gelen Kaya, önce Hüseyin Kurt ile kısa bir süre sohbet etti. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Aytekin Kaymakçı’dan Hüseyin Kurt’un sağlık durumu ile ilgili bilgi alan Kaya, “ Çok hizmetler yapacaksınız. Siz aslında hem Hollanda’ya değer katan insanlarsınız hem de bizim ülkemize. Sizlerle gurur duyuyoruz. Rabbim inşallah acil şifalar versin. Gerçekten o gece Hollanda için bir utanç gecesiydi. Sizlere bu şekilde saldırılması, gayri insani bir müdahalede bulunuldu. Hem vatandaşlarımıza hem de basın mensuplarımıza. Basın mensuplarına da sizlere atlarla, köpeklerle saldırdıkları gibi canlı yayın yapan muhabirlere de saldırdılar. Çok insanlık dışı bir muameleydi. Ama sizlerin sesi bana orada güç verdi. Gerçekten sizlerin varlığı olmasaydı orada, ben belki o kadar güçlü ve dik duramazdım ” şeklinde konuştu.

“Batı ikiyüzlülüğünü ortaya koydu”

Bakan Kaya’ya Hollanda’da gördüğü tedavi sürecini anlatan Hüseyin Kurt, o gün yaşadıklarını da”Aramızda sadece 10-15 metre vardı. Amacımız da sizin orada olduğunuzu duyduk. Kesinlikle orada bulunmamız gerekiyordu. Nasıl olur da siz bizim bakanımızı engellersiniz diye tepki gösterdik” şeklinde özetledi.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Kaya, Hollanda’da yapılan bu muameleyi batının ikiyüzlülüğü olarak tanımladı. Bakan Kaya, “ Halbuki biz sizinle buluşup gerçekten demokratik hakkımız olan, sizin toplanma hakkınız, benim sizlerle buluşma, konuşma hakkımı engellediler. Maalesef burada batı gerçekten ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. Hayır kampanyalarına polis eşliğinde destekler veriyor. Güvenli ortamlarda hayır kampanyaları yapıyorlar. Hatta o kadar ileriye gidiyorlar ki, sayın Cumhurbaşkanımızı ölümle tehdit edecek şekilde hayır kampanyaları yapmalarına izin veriyor Avrupa. Ama bizim en temel hakkımız olan vatandaşlarımızla buluşmaya konsolosluk topraklarımızda, vatandaşlarımızla buluşma hakkımıza engel oldular. Bakanlarımızın salonları sudan sebeplerle iptal edildi. Ve bizim için oraya gelen, bizimle konsolosluk bahçesinde buluşmak için gelen vatandaşlarımıza, atlarla itlerle saldırdılar. Gayri insani muamelede bulundular. Bir kez daha bu yaşadığımız üzücü olaydan dolayı, bize bunları yaşattıkları için şiddetle kınıyorum. Hüseyin kardeşime de diğer yaralı kardeşlerime şifa diliyorum” ifadelerini kullandı. Oy kullanmaya başlayan Avrupalı Türklere’de bir mesaj veren Bakan Kaya, “İnşallah ben inanıyorum ki, Avrupalı Türkler hem bulundukları ülkelerde hem de gümrük kapılarında oy kullanmaya başladılar, bugünden itibaren. Ben inanıyorum ki oylarını kullanırken bütün bu yaşananları göz ününde bulunduracaklar, Avrupa’nın bu ikiyüzlülüğünü. Terör örgütlerinin hayır kampanyalarına izin veren Avrupa’nın, niçin bizim bu gayet barışçıl, insani, demokratik hakkımıza engel olduğunu da düşünerek, o hassasiyetle Türkiye’nin büyümesi gelişmesi için ve inşallah istikrarlı, çok daha güçlü bir ülke için, çocuklarımızın geleceği için inşallah evet oylarını kullanacaklar. 16 Nisan bence yeni bir Türkiye’nin miladı olacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.