Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Reyiz Yılmaz muhaliflere seslendi: "İmzaları Akşener’siz toplayın"

MHP’nin kongre süreci ile ilgili muhaliflere seslenen Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "İmzaları Akşener’siz toplayın. Tekrar imza toplamadan önce bu kez Akşener dışındaki adaylar ortak bir basın açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Reyiz Yılmaz muhaliflere seslendi: "İmzaları Akşener’siz toplayın"
MHP’nin kongre süreci ile ilgili muhaliflere seslenen Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "İmzaları Akşener’siz toplayın. Tekrar imza toplamadan önce bu kez Akşener dışındaki adaylar ortak bir basın açıklaması yaparak ortak imza toplanacağını ve bu yolla öncelikle kongrenin toplanması ile ilgili acil karar alınacağını bütün delegeye duyurmalıdırlar" dedi.
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kongre süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Muhaliflere seslenen MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "İmzaları Akşener’siz toplayın. Tekrar imza toplamadan önce bu kez Akşener dışındaki adaylar ortak bir basın açıklaması yaparak ortak imza toplanacağını ve bu yolla öncelikle kongrenin toplanması ile ilgili acil karar alınacağını bütün delegeye duyurmalıdırlar. Bu yeni süreçte hedefi genel başkanlık yarışına getirmeden önceliğin değişim olacağı en açık hali ile vurgulanmalıdır" dedi.
"Zorunlu bloklaşma"
"Akşener tek başına hareket ederek zorunlu bloklaşma için diğer adayları haklı duruma getirmiştir" diyen Yılmaz, "Akşener bu yarış ve değişimi kilitleyen, bireyselleştiren ve fırsata dönüştürmeye çalışan isim olmuştur. Ona imza verenlerin de büyük değişim adına artık diğer muhalif bloğa yönelmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Ahmet Reyiz Yılmaz, başkanlık sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan’ın Başkan olması ve bu yolla ülkenin dönülemeyecek bir viraja girmesini arzu etmektedir. Bu bir arzu değil bizzat Bahçeli ve AK Parti cephesinin ortak politikasıdır. Bu görev yerine geldiğinde Bahçeli de hayalini kurduğu özerk bölgelere bölünmüş parçalı Türkiye’ye kavuşup misyonunu tamamlamış olacaktır" ifadelerini kullandı.
"AK Parti, Bahçeli kalsın istiyor"
MYP Lideri şunları söyledi: "AK Parti ve Erdoğan olası bir seçim ve başkanlık oylamasında MHP başında Bahçeli kalsın istemektedir. Zira MHP yönetiminde olacak olası bir değişim Türkiye ve Türk milleti üzerinde yapılan bütün planları bozacak bir gelişme olacağı bilinmektedir. Bu nedenle Bahçeli’nin kalması için her yol denenmektedir. MHP delegesi yeni bloğu destekleyerek bu çirkin oyunu bozmalıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.