Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Reyiz Yılmaz: “Bahçeli, Koray Aydın İle İkili Bir Demokratik Kongre İçin Uzlaşmalıdır”

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Devlet Bahçeli bu süreçte ancak Akşener ve Oğan’ı ihraç edip Koray Aydın ile ikili bir demokratik kongre için uzlaşmalıdır” dedi.Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Devlet Bahçeli bu süreçte ancak Akşener ve Oğan’ı ihraç edip Koray Aydın ile ikili bir demokratik kongre için uzlaşmalıdır” dedi.
Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, MHP’deki kongre sürecini değerlendirdi. Devlet Bahçeli, Koray Aydın arasında 15 Mayıs sonrası bir Genel Başkanlık yarışının olacağı kongre yapılacağını belirten Yılmaz, “Öncesinde Tüzük değişikliği için de 15 Mayıs Kongresi gerçekleşecektir. Devlet Bahçeli bu süreçte ancak Akşener ve Oğan’ı ihraç edip Koray Aydın ile ikili bir demokratik Kongre için uzlaşmalıdır. Devlet Bahçeli işin turşusunu çıkarmaktan vazgeçip oturduğu koltukta kalma arzusunu bir miktar da olsa demokratik temayüle bırakmalıdır. Artık sadece kendi tabanını değil bütün Türkiye tarafından tepki alan bir isim olmaya başlamıştır. Bunca yıldan sonra arkasından lanet okutacak işleri bir yana bırakıp biraz doğrularak hareket etmelidir. Bunun yolu ise demokratik uzlaşıcı bir kongre yapmaktır” dedi.
“UZLAŞI VE YÖNETİMİ PAYLAŞMAYI DÜŞÜNMELİDİR”
Adaylar içersin de Meral Akşener isminin olmayacağını aktaran Ahmet Reyiz Yılmaz, “Meral Akşener tıpkı Moğol ordusu gibi Bahçeli’ye çullanma derdinde. Bu durum Bahçeli, tarafından görülmektedir. Bu nedenle ihraç kararına yönelmiştir. Ama bir yandan da kendisi demokratik bir kongre sürecini yönetebilmelidir. Bahçeli yerinde olsaydım öncelikle en az iki adaylı bir demokratik kongreyi planlar sonrasında kalma arzusuna bağlı olarak yönetimi paylaşmak sureti ile mesela MKYK üyelikleri ve genel başkan yardımcılıklarını paylaştırmak sureti ile kendime bir çıkış yolu arardım. Sanırım Devlet Bahçeli de bu yolu deneyecek ve kendi durumunu legalize etmeye çalışacaktır. Aklın yolu bir dedi” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.