Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Netekim Karakolu'nda rol almak için yarışıyorlar

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde 1970 yılında çektikleri filmin, 1980 askeri darbesinin ardından suç sayılarak hapse atılan köylülerin hikayesinin anlatıldığı 'Netekim Karakolu' filminde rol almak isteyen belde halkı...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Netekim Karakolu'nda rol almak için yarışıyorlar
Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde 1970 yılında çektikleri filmin, 1980 askeri darbesinin ardından suç sayılarak hapse atılan köylülerin hikayesinin anlatıldığı 'Netekim Karakolu' filminde rol almak isteyen belde halkı adeta birbirleri ile yarışıyor. Köylülerin yanında Belediye Başkanı da filmde rol almak için kolları sıvadı.

Oyuncu seçiminin yapılacağına dair afişlerin asılması ve belediye hoparlöründen yapılan anonsların ardından vatandaşlar seçmelere girebilmek için düğün salonuna akın etti.

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan oyuncu seçmelerine her yaştan çok sayıda Limonlulu katıldı. 1970 yılında çekilmek istenen filmde yer alanların da bulunduğu oyuncu adayları, filmin 43 yıl sonra bitecek olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

1980 darbesiyle Erdemli’nin yaşanmaz hale geldiğini ifade eden 68 yaşındaki Mustafa Bilge, yöre halkının darbeyi hala unutmadığını belirtti. Sokakta yürümenin dahi imkansız hale geldiği günlerin yaşandığını vurgulayan Bilge, "Bir gözümüz sokakta asker ne zaman gelecek diye korkuyla beklerdik" diyor. 43 yıl önce kendi köylülerin çekmeye çalıştığı filmi ve başlarına gelenlerin de tanığı olan Bilge, o dönem yaşadıkları eziyeti unutmadıklarını ifade ederek başlarına gelenlerin bu filmle ortaya çıkacak olmasından mutlu olduğunu söyledi.

BU İLGİ BİZİ BİLE ŞAŞIRTTI
Filme gösterilen yoğun ilginin kendilerini dahi şaşırttığını belirten Netekim Karakolu Filmi Uygulayıcı Yapımcısı Gürhan Ötün, "Her yaştan insan bir işin ucundan tutma gayretinde. Filmin bitecek olması onlar için çok anlamlı. Bu durum bizi oldukça etkilemiş durumda.” diye konuştu.

Film için daha önce Mersin, Erdemli ve Kocahasanlı Beldesinde oyuncu seçimleri yapıldığını belirten Gürhan Ötün, Limonlu halkının filmde yer alma istekleri nedeniyle böyle bir seçme yaptıklarını belirtti. Ötün, filmin başta yöre halkı olmak üzere destek veren kurumların katkısıyla biteceğini söyledi.

43 yıl önce hemşerileri tarafından çekilmek istenen filmin, kendileri için hatıra niteliğinde olduğunu belirten Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, bu nedenle ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti.

Dönemin askeri yönetimi tarafından film çekmeye çalışan insanlara yaşatılan sıkıntının halen konuşulduğunu anlatan Topkara, filmin tamamlanması ve o dönem nelerin yaşandığının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bölgelerinde kendi hikayelerinden oluşan bir sinema filminin çekiliyor olmasına da değinen Topkara, bunun beldelerinin tanıtımına da önemli katkıda bulunacağını söyledi. Limonlu Halkı ile birlikte filmin her aşamasına destek verdiklerini söyleyen Topkara, “Tabi ki ben de, belde halkımla birlikte bu filmde rol almak istiyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.