Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağbaba: IŞİD'in katliamlarının sorumlularından biri de Türkiye'dir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "IŞİD'in katlettiği insanların sorumlularından biri de Türkiye'dir. Çünkü ona silah veren Türkiye'dir." dedi. Aynı zamanda Malatya Milletvekili olan Ağababa, partisinin il teşkilatında düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağbaba: IŞİD'in katliamlarının sorumlularından biri de Türkiye'dir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "IŞİD'in katlettiği insanların sorumlularından biri de Türkiye'dir. Çünkü ona silah veren Türkiye'dir." dedi.

Aynı zamanda Malatya Milletvekili olan Ağababa, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, IŞİD’in Kuzey Irak ve Suriye’de yaptığı vahşi cinayetlerin sorumluları arasında Türkiye hükümetinin de yer aldığını belirtti. Türkiye’nin örgüte silah verdiğini söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti: "Bu bölgede böyle vahşi cinayetlerin işlendiği bir dönem olmamıştır. Buna, IŞİD'e terör örgütü demek de mümkün değil. Bu bir vahşet örgütü, bir cani örgütü. Bu kadar acımasızca bu kadar hunharca ve bunu da maalesef dini değerlerin arkasına sığınarak yapmaya çalışıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Biz oradaki insanların ölümüne Türkiye'nin seyirci kalmamasını istiyoruz. Çünkü Türkiye 'bölge devletiyim' diyor, 'büyük devletim' diyor, maalesef bu iddiaların hepsi kayboldu ama Türkiye o bölgede yaşanan olaylara seyirci kalmamalıdır. Derhal silah sevkıyatına, insan sevkıyatına son vermelidir. Derhal IŞİD'in sınırımızdan yol geçen hanı gibi gelip geçmesini engellemelidir. IŞİD'in katlettiği insanların sorumlularından biri de Türkiye'dir. Çünkü ona silah veren Türkiye'dir. Mutlaka bu olayların durması için elinden geleni yapmalıdır. Türkiye, Ortadoğu'daki, Irak'taki katliamların önüne geçebilmek için her türlü olanağını kullanmalıdır."

İşçi ölümlerine de değinen Ağbaba, bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.