Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağbaba: “Bunun adına destek demek bin şahit ister”

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 30 bin liralık destekten yararlanacak kişi sayısının 189 olmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan tepki geldi....

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 30 bin liralık destekten yararlanacak kişi sayısının 189 olmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan tepki geldi. Ağbaba, hibe verilen kişi sayısının çok az olmasını eleştirerek, “Aylarca reklam yapıp, üreticiyi desteklediklerini söyleyenler, bu rakamları görünce ne diyecekler merak ediyoruz. Tüm Türkiye’de aylarca genç çiftçileri desteklediklerine dair propaganda yapıp, binlerce üreticiden proje toplayanlar, 7 Bin 70 projeden sadece 189’unu kabul ederek üreticileri hayal kırıklığına uğrattılar” ifadelerini kullandı.
Projeyi tüm üreticiler gibi önemsediklerini ancak ortaya çıkan sonucu kabul edemediklerini kaydeden Ağbaba, “Malatya gibi bir tarım kentinde her bin projeden 27 sinin kabul edilip 973’ünün reddedilmesinin izahının kamuoyuna açıklaması gerekir. Bunun adına destek demek bin şahit ister” dedi.
Ağbaba, “Malatya’da 20 Aralık 2015’ten itibaren esnafa 30’ar bin liralık faizsiz kredi uygulamasının başladığını ancak yüzlerce başvuru alınmasına rağmen ödenek yokluğu belirtilerek destek ödemelerinin yapılamadığı belirtilmektedir. Gelen ödeneğin kısıtlı olması nedeniyle esnafın ardından şimdi de genç çiftçiler sıkıntı yaşamaktadır. Konu Malatya olunca tasarruf edenler, Malatya her alanda geriliyor dediğimizde bizleri eleştiriyorlar’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.