Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar’da ‘demokrasi nöbeti’nde vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün bir maşa olarak kullanıldığını ifade ederek, "Bunlar bir maşa, PKK bir maşa, PYD bir maşa, DHKP-C bir maşa ve en büyük maşa da tarihi Haşhaşiler...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün bir maşa olarak kullanıldığını ifade ederek, "Bunlar bir maşa, PKK bir maşa, PYD bir maşa, DHKP-C bir maşa ve en büyük maşa da tarihi Haşhaşiler dedikleri maşa FETÖ terör örgütü. Ama şunu ifade edelim milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti sayesinde bu darbe girişimi püskürtüldü Allah’ın izniyle" dedi.
Bakan Eroğlu, şehit cenazesine katılmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, cenaze töreninin ardından bir takım temaslarda bulundu. Akşam saatlerinde ziyaretlerini tamamlayan Bakan Eroğlu, ardından kentte tutulan demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlara seslendi. 15 Temmuz darbe girişimine ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) değinen Bakan Eroğlu, örgütün tıpkı diğer terör örgütleri gibi maşa olarak kullanıldığını ifade etti. Bakan Eroğlu, "Rabbim inşallah bu milleti bölmek, parçalamak isteyenleri, bu şanlı bayrağı düşürmek isteyen, ezanları susturmak isteyen bu maşaları kullanan bütün millet düşmanlarını, devletimizin dışarıdaki düşmanlarını da kahru perişan etsin. Bunlar bir maşa, PKK bir maşa, PYD bir maşa, DHKP-C bir maşa ve en büyük maşa da tarihi Haşhaşiler dedikleri maşa FETÖ terör örgütü. Ama şunu ifade edelim milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Bakanlar Kurulu, Başbakanımızın ve bütün milletimizin özellikle bütün siyasi partilerimizin kahramanlığı sayesinde bu darbe girişimi püskürtüldü Allah’ın izniyle. Gerçekten bu darbe girişiminde millet dimdik ayakta durdu ve neticede bir kısım asker elbisesine girmiş bu teröristleri perişan etti. Onların elinde uçak vardı, bomba, vardı, tank vardı, ama milletin de göğsünde iman vardı. Hiçbir tank, tüfek, bomba göğsü imanla dolu olan milletimizi hiçbir zaman alaşağı edemez, darbe hiçbir zaman muvaffak olamaz. Artık bundan böyle hiçbir kimse darbe teşebbüsünde bulunamaz. Hatta darbe teşebbüsünde bulunmayı rüyasında bile göremez. Bunu işte siz kahraman milletimize borçluyuz. Afyonkarahisarlılara borçluyuz, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır değerli kardeşlerim. Allah sizlerden razı olsun, iki cihanda aziz eylesin Rabbim inşallah. Sevgili kardeşlerim bu öyle büyük bir teşebbüstü ki, maalesef öyle hain bir darbe girişimiydi ki amaçları Türkiye’yi, Suriye’ye çevirmek. Çünkü İslam’ın son kalesi Türkiye, bu muhteşem, kahraman milleti parçalamak ve iç kargaşaya tamamen dönüştürmek için kökü dışarıda bu darbe girişimi püskürtüldü Allah’ın izni ile sizlerin gerçekten kahramanlığı, cesareti ve metanetiyle” diye konuştu.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı demokrasi nöbeti gece geç saatlere kadar devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.